"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2505 %0.09
37,0850 %0.16
2.299.274 %-1.761
3.009,40 0,57
Ara
İşçi Haber Siyaset Özel’den İsrail’e Ayşenur Eygi tepkisi: Amasız, fakatsız kınamalıyız!

Özel’den İsrail’e Ayşenur Eygi tepkisi: Amasız, fakatsız kınamalıyız!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, işgal altındaki Batı Şeria’da İsrail askerleri tarafından katledilen aktivist Ayşenur Ezgi Eygi’nin ölümüne ilişkin, "Hepimize düşen amasız, fakatsız olarak İsrail'in mezalimini, yaptığı devlet terörünü bir kez daha kınamaktır." ifadelerini kullandı.

Eygi için İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda düzenlenen törende konuşan Özel, gazetecilere verdiği demeçte, Eygi’nin Filistin davasına yürekten bağlı olduğunu vurguladı. “Ayşenur, bugünün Deniz Gezmiş’idir. Sol sosyalist bir görüşe sahipti ve tüm solcular gibi, tüm sosyal demokratlar gibi Filistin davasının arkasındaydı.” dedi.

Filistin davasının Türkiye'nin ortak davası olduğunu dile getiren Özel, şöyle devam etti:

“1970'lerde Bülent Ecevit'in Yaser Arafat ile kurduğu çizgi, nasıl benim Mahmud Abbas ile ilişkimi belirliyorsa, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının tutumu da bugün Türkiye'deki ve dünyadaki solcu öğrencileri, sosyalist hareketleri etkilemektedir. Filistin davası tüm Türkiye'nin olduğu kadar, solun da davasıdır. 1970'lerde nasıl yalnız başımıza Filistin’in yanında durduysak, bugün de bu davayı sağcı bir hareket gibi göstermeye çalışanlara karşı, Filistin davasının tam anlamıyla solcuların ve sosyal demokratların kalbinde olduğunu bir kez daha vurguluyoruz. Bugün naaşını karşıladığımız Ayşenur, hayatını vererek bunu gösterdi.”

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını "soykırım" olarak niteleyen Özel, "Hamas'ın saldırılarını bahane ederek başlayan ve bunu bir fırsata çevirip soykırım boyutuna getiren İsrail devleti, bu yapılanların tarih önünde hesabını zor verecektir. Hepimize düşen, İsrail'in mezalimini amasız, fakatsız kınamaktır.” şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Özel, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İsrail’in yaptıkları tüm Yahudilere mal edilemez. Ancak Netanyahu'nun bu eylemleri, ne Yahudilere, ne Müslümanlara ne de dünyadaki hiçbir insana fayda sağlamaz. Dünya barışını tehdit eden bu politikalar, insani ahlakı ortadan kaldırıyor. Ne yazık ki, birçok ülke Rusya’nın Ukrayna’ya yaptıklarına karşı katı bir tutum sergilerken, İsrail’in Filistin’e yaptıklarına sıra gelince suskun kalıyor. Bu çifte standarda isyan ediyoruz. CHP olarak, Türkiye'yi temsil eden bir sosyal demokrat parti ve geleceğin iktidarı olarak, herkesin doğru tarafta durmasını, Filistin'in yanında olmasını ve İsrail'in durdurulmasını talep ediyoruz."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *