"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2675 %-0.04
37,1075 %0.25
2.310.910 %0.51
2.999,70 0,23
Ara
İşçi Haber Siyaset Özel'den İzmir'de elektrik akımından ölümlerle ilgili açıklama: Belki de ucu bizim belediyeye dokunacak...

Özel'den İzmir'de elektrik akımından ölümlerle ilgili açıklama: Belki de ucu bizim belediyeye dokunacak...

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu.

Özel, İzmir Konak'ta sokakta elektrik akımına kapılarak hayatlarını kaybeden Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'ı hatırlatarak "Bu konuda kusru olan kim varsa cezalandırılacak. Ailelerin yanında adaleti arayanlardan olacağız. CHP Genel Başkanı olarak söz veriyorum" dedi.

Özel, ayrıca "Bu meseleyle ilgili grup başkanvekillerimiz dün bir çalışma yaptılar. Bir araştırma komisyonu kurulmasını istediler. Elektrik özelleştirilmesi, denetimsiz elektrik şirketleri, belediyelerle şirketler arasında ortaya çıkan sorunlar... Bunun için hep birlikte çalışacağız. AK Parti ve MHP belki de ucu bizim belediyeye dokunacak, kaldırın elleri engelleyelim ölümleri." ifadelerini kullandı.

"DÜNYANIN EN TUHAF ÖLÜMLERİNİN ÜLKESİYİZ"

Ögür Özel, konuşmasının devamında "Bir yandan da şu adaletsizliğe söyleyecek bir çift sözümüz de var. Memleket dünyanın en tuhaf ölümlerinin ülkesidir. Ölümlü iş kazalarında dünya birincisi. Birinciyiz. 100 bin kişiye düşen iş kazasından ölümde de Malezya'dan sonra 2.'yiz." diyerek ülkenin iş kazalarındaki sıralamasına dikkat çekti.

Özel, İzmir'de iki kişinin elektrik akımına kapılarak ölmesiyle ilgili Meclis'te araştırma komisyonu için teklif vereceklerini de ekledi.

Özgür Özel'in açıklamalarında diğer satırbaşları şöyle:

"ÖZELLEŞTİRİLEN ELEKTRİK NEDENİYLE..."

Özelleştirilen elektrik nedeniyle temmuz ayında çiftçinin elektriği kesiliyor. Isparta'nın, bir şehrin elektriği kesiliyor. Esas sorunun kendisi tüm alanlarda lüzumsuz özelleştirme furyasıdır. Bu konuyu çok ayrıntılı olarak araştırmak gerekiyor.

"İĞNEADA DAVASINDA MAĞDURLARIN ARKASINDAYIZ"

İğneada'da Sisli Vadisi'nde 6 vatandaşımız sel geldi boğularak öldüler. 10 aydır bir hukuk mücadelesi var. Tesisin kaçak olduğu, yıkım kararı olduğu ama uygulanmadığı öğrenildi. Kamu görevlilerinin yargılanmalarına izin verilmiyor. Biz ailelerin yanında olacağız. İğneada davasında mağdurların sonuna kadar arkasındayız.

"CAN ATALAY'IN GEREKÇELİ KARARI AÇIKLANSIN"

Bugün enteresan bir konuyu sizlerle konuşmak isterdim. Konu bir hukuk katliamı. Gezi davasından 5 kişi içeride. Hepimizin yerine yatıyorlar. Gezi biziz kardeşim, hepimiz Gezi'deydik. Gezi bizim onurumuzdur. 2 kez beraat edenleri 3. kez yargılayıp mahkeme kararlarına rağmen içeride tutacaksın. Can Atalay milletvekili seçildi, yemin töreninde kürsüye çağrıldı. Salmadılar gelsin. Oy birliğiyle insan hakları komisyonuna seçildi kapıyı kapattılar salmayız dediler. Yani millete Meclis'e direniyor birileri. AYM 25 Ekim'de hak ihlali diyor. 8 Kasım'da Yargıtay bu işlemi yok sayıyor. AYM yine hak ihlali kararı veriyor ama Yargıtay yine direniyor. 30 Ocak'ta milletvekilliği düşürüldü. AYM'den gerekçeli karar bekleniyor. AYM'nin üyelerine sesleniyorum sizi kimin atadığından bağımsız vicdanınızla bir karar verin, verdiğiniz kararın gerekçesini de yazın. "

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *