"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2965 %-0.01
37,0546 %0.09
2.288.892 %-1.294
2.997,47 0,16
Ara
İşçi Haber Siyaset Özgür Özel: Dünyanın bütün demokratları bir araya gelip faşizmi yenecek

Özgür Özel: Dünyanın bütün demokratları bir araya gelip faşizmi yenecek

CHP lideri Özgür Özel, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

CHP lideri Özgür Özel, açıklamasına Sivas Katliamı'nı anarak başladı. Özel, "Yaşasın halkların kardeşliği, yaşasın Alevi'lerin Sünni'lerine kardeşliği. Buradan eşit yurttaşlığa dikkat çekiyoruz. Devlet Alevilik inancını Sünnilik inancından ayırmayana kadar bu mücadelenin takibindeyiz." dedi.

Gündeme dair açıklamalarda bulunan Özel'in konuşmasından satırbaşları şöyle:

UEFA ELEŞTİRİSİ

"Hafta sonu, bizim Türkiye ittifakı dediğimiz, yani milli takım gol atınca sevinen, filenin sultanları kazanınca sevinen herkes milli takımı izledi. Gerçekten de hak etmiştik, çok yaklaşmıştık ama maalesef futbolun cilveleri, kendi içindeki hataları ve elbette ki milli takımıza yapılan haksızlıklar, verilen haksız ceza, futbol yerine tartışmayı başka zeminlere çekenler ve bu konuda UEFA'nın yaptığı büyük adaletsizlik sonucunda, milli takımımız son dakikaya kadar pes etmemesine rağmen kupaya veda etmek zorunda kaldı. Ama bütün takımımızı ve Türkiye'nin bütün renkelerini birlikte kucaklayan, farklılıkları Türkiye'nin gücü sayan ve milli takımı sahiplenen herkesin bu başarısını kutluyorum. Daha büyük başarıları hep beraber elde edeceğimize inanıyorum.

"ELİMİZİN TERSİYLE KUTUPLAŞMAYI İTTİRDİK"

Elimizin tersiyle kutuplaşmayı ittirdik ve her türlü polemikten uzak durduk. CHP'nin 31 Mart'taki bu başarısı Sosyalist Enternasyonal'in birinci gündemidir. Bununla gurur duyuyorum. Solcular Fransa'da çoğunluğu elde etti, İngiltere'de de aynı şekilde. Türkiye'nin bütün demokratları ve dünyanın bütün demokratları faşizmi eninde sonunda yenecek.

"TÜRKİYE ZENGİNLEŞECEK, HERKES RAHATLAYACAK"

CHP iktidarında AK Parti'nin yaptığı gibi biz de sıfır atacağız. Ama onlar gibi enflasyonu yükseltip, sıfırlar sığmayınca hem paradan, hem maaştan, hem etiketten sıfır atmayacağız. Öyle 6 sıfır falan atmayacağız, bir tane sıfır atacağız. Etiketten, fiyatlardan atacağız ama maaşlardan sıfır atmayacağız. AK Parti'nin, MHP'nin kıymetli seçmenlerine söylüyorum; 31 Mart'ta doğru yaptınız, dürüst, çalışkan, şeffaf adaylara oy verdiniz, o günden bugüne sizi pişman etmedik, etmeyeceğiz. Gelecek seçimlerde CHP'ye Türkiye ittifakına oy verdiğinizde, 10 yıl sonra cebinizdeki paranın 10 kat değerli olduğunu göreceksiniz. Bugünkü maaşı alıp, 4 liraya mazot kullandığınızı, 1 liraya ekmek aldığınızı, elektrik faturasının 500 lira değil 50 lira geldiğini düşüneceksiniz. Milli gelir artışı bu demektir. Biz gidip AK Parti'ye bunu yapalım diyoruz. Gelin vergide adalet sağlayın diyoruz. Geçici, dolaylı vergileri kaldırın, zenginlerden doğrudan vergi alın diyoruz. Onlar vatandaşı değil, yine yandaşı düşünüyorlar. Ne kadar kaçabilirler bilmiyorum, çünkü vatandaş seçim istediğini her gün daha yüksek sesle söylüyor. Yapılacak ilk seçimlerde partimiz iktidar olacak, Türkiye zenginleşecek, herkes rahatlayacak. 

"FİLİSTİN'İ YALNIZ BIRAKIP BU FELAKETİN SÜRMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ"

Yarın heyetimizle birlikte Saray Bosna'ya gidiyoruz. Katliamdan 3 yıl önce Mostar'a ilk ziyareti gerçekleştiren kişi genel başkanımız Deniz Baykal'dı. Deniz Baykal uyarmıştı ve bu iş katliama gidiyor demişti. 

Aynı şimdi Filistin'e yaptıkları gibi, hepsinin bir bahanesi vardı. Ama şimdi BM 11 Temmuz'u Srebrenitsa Soykırımı'nı Anma Günü ilan etti. Biz, Sivas'ı, Başbağlar'ı, Srebrenitsa'yı unutturmayacağız, Filistin'i yalnız bırakıp bu felaketin sürmesine izin vermeyeceğiz.

"KIBRIS'I ÖNCEDEN PLANLAMIŞTIK"

Biz 1 yıl önceden beri Kıbrıs'a Kıbrıs gazisiyle gitmek için çalışıyoruz. 2 gün sonra gidiyoruz. Buradan Erdoğan çağırdı Özgür Özel reddetti diye bir şey yok. Çok önceden planladığımız şekilde 2 gün önceden gideceğiz.

KADINLARIN SOYADI İLE İLGİLİ DÜZENLEME 

Torba yasada kadının soyadıyla ilgili bir düzenleme var. Anayasa Mahkemesi (AYM) 9 ay süre vermişti ve bu süre dolmak üzereydi. Düzenleme geldiğinde kadın örgütleri nihayet bir çözüm beklediler. Çünkü AYM, "Kadın kocasının soyadını kullanır, yanında da kendi soyadını kullanır" düzenlemesinin eşitlik ilkesine aykırı olduğunu belirterek, kadının hangi soyadını kullanacağına kendisinin karar vermesi gerektiğini söylemişti.

Ancak, AKP iptal edilen kanunu yeniden getirirken sadece küçük bir değişiklik yaptı; eski kanundaki "ancak" kelimesini "ve fakat" olarak değiştirdiler. Yani, yeni düzenleme "Kadın kocasının soyadını kullanır, ve fakat kendi soyadını da kullanır" şeklinde oldu. Bu şekilde, kadınların anayasal kazanımlarını tekrar ellerinden almaya çalışıyorlar.

75 yıldır Avrupa Konseyi'ndeyiz. Avrupa'da bir ülkeye bakın, böyle bir düzenleme var mı? Kadının kocasının soyadını kullanmak zorunda olduğunu söyleyen bir ülke yok. Hem demokratikleşmeden bahsedip, hem de Avrupa'da hiçbir yerde kalmamış bu uygulamayı sürdürmeye çalışmak tutarsızlık. Kadınların hangi soyadını kullanacağına sadece kendileri karar verir.

ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU ELEŞTİRİSİ

Milli Eğitim Komisyon Başkanı 2 yıl önce Öğretmenlik Meslek Kanunu getirdi ve en iyisi budur bundan sonra değişmeyecek dedi. Şimdi yeni gelen bakan yapılanı bozuyor. Bir kez daha öğretmenlerimizle ilgili bir olmadık değişiklik daha getiriliyor. Bu sefer ne yaptıklarını gayet iyi biliyorlar. İş bilmezlik yok. 1 milyon atanmayan öğretmen var. Önce atanamayan öğretmen diye algı yaratmaya çalıştılar sanki bir kusurları varmış gibi. Şimdi 1 milyon öğretmenin diplomasını çalacaklar.

Diyorlar ki bundan sonra Milli Eğitim Akademisi'ni kuracağız ve 1 milyon öğretmen öğretmen sıfatını kaybedecek ve öğretmen adayı olacak. 2 yıl okuyacaklar. 2 yıl boyunca öğretmeni izleyecek ve ona göre karar verecekler. Peki akademiye kaç kişi alınacak? 1 milyon öğretmenden sadece 20 bini alınacak. Bu en büyük emek hırsızlığıdır en büyük umut hırsızlığıdır.

"BU İŞİN ÖNÜ SÖZ ARKASI PARA"

Yıllardır TÜİK şeffaf olarak açıklaması gereken verileri açıklamaz. Onunla aynı işi yapan ENAG ise açıklar. Israrla istedik nihayet tebrik ediyorum Alaattin Aktaş'ı bu haberi yaptı. TÜİK açıklanan tabloyu inkar etmedi. TÜİK diyor ki Türkiye'de kira 5 bin 800 lira diyor. Bu işin önü söz arkası para. Bugün TÜİK bu iktidara oy verenin de vermeyenin de cebinden para çalıyor. TÜİK kurumdur o kurumu yöneten birileri var ve onları atayan da birileri var.

EMEKLİ MAAŞI VE ASGARİ ÜCRET YORUMU

Biz diyoruz ki Türkiye normalleşsin. Alınan emekli maaşını Almanca'ya İngilizce'ye tercümesi yok. En düşük emekli maaşı hala 10 bin lira. En düşük emekli maaşının asgari ücret kadar olmasını savunduk. Şimdi kök maaş deniliyor. 8 lira ise 11 bin lira olacak. Hükümet hala emekli için bir şey demiyor. Şimdiden asgari ücret 3 bin 800 lira eridi. Asgari ücretlilerin geçinmesi mümkün değil. Açlık sınırı bir kuruma göre 19 bin bir kuruma göre 30 bin lira. Emeklilere ve asgari ücretlilere zam yapılması lazım. 1 Temmuz'da zam bekledim zam geldi mi size gelmedi ama her şeye geldi. Türkiye'de çalışanların yarısı asgari ücretli. Bir bakan var halen daha asgari ücretliye zam yapılmaması için direniyor. Mehmet Şimşek zamma direniyorsa Tayyip Erdoğan diren dedi diye direniyordur. Asgari ücret 17 bin lira yapıldığında 9 gram altın alınabiliyordu şimdi 7 grama düştü.

"YA ZAM YA SEÇİM OLACAK"

O geldiğinde enflasyon yüzde 39'du şimdi 70 oldu. Şimşek'i atadığı gün dolar 20 liraydı şimdi 33 lira. Asgari ücretin 25 bin lira olmasını bekliyoruz. Bu mücadelenin de sonuna kadar arkasındayız. Zam yaparsan geçim olur zam yapmazsan seçim olur. Madem ayağa kalktınız Türkiye'yi ayağa kalkmaya davet ediyoruz. Türkiye, bu akşam saat 9'da ayağa kalk. Eğer zam istiyorsan bu akşam 9'da başlıyoruz. Işıkları yakın kapatın. Durmadık yeni başlıyoruz. Zammı söke söke alacağız. Ya zam ya seçim olacak."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *