"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2551 %0.1
37,1232 %0.27
2.300.416 %-1.889
3.015,29 0,77
Ara
İşçi Haber Siyaset Özgür Özel’den turizm vurgusu: İsrailli turistler gönül rahatlığıyla gelebilirler

Özgür Özel’den turizm vurgusu: İsrailli turistler gönül rahatlığıyla gelebilirler

CHP Genel Başkanı Özel, Antalya'da turizm sektör temsilcileriyle buluştu. Özel, “İsrailli turistler gönül rahatlığıyla gelebilirler, Türkiye Filistin davasına sahip çıkar, Filistin'in dostudur. Biz İsrail halkının değil İsrail'in faşist yönetiminin düşmanıyız, onların karşısındayız. Tüm İsrailli turistleri Antalya'ya bekliyoruz" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya’daki bir otelde turizm sektör temsilcileriyle bir araya gelerek, toplantı gerçekleştirdi.

Özel, burada yaptığı konuşmada, kentte yoğun program gerçekleştirdiklerini, turizm sektör temsilcileriyle verimli bir toplantı yaptıklarını söyledi.

Sezon bitmeden düzenledikleri toplantıya yoğun katılım olduğunu dile getiren Özel, şöyle devam etti:

"Burada siyaset yapmadık. Tabii ki turizm siyasetin konusudur, turizmin bir siyaseti olmalıdır. Ama bunun ulusal mesele olduğunu, herkese faydası olup, kimseye zararı olmadığı bir alan olduğunu ve bu konuda birlik ve beraberlik içinde davranmanın çok önemli olduğunu ifade etmek lazım. İktidarıyla muhalefetiyle yaptığımız tüm açıklamalar ve konuştuğumuz her sözün turizme doğrudan etkisinin olduğunun bilincinde olmak lazım. Böyle konularda önce zarar vermemek gerekiyor, sonra da katkı sağmaya çalışmak lazım."

"TURİZM, YERİNDE İHRACAT YAPARAK KATKI SAĞLAYAN ÖNEMLİ BİR SEKTÖR"

Toplantıya sektörün tüm paydaşlarının katıldığını söyleyen Özel, turizmin istisnai durumlar dışında havayı, suyu, denizi kirletmeden, cari açık yaratmadan hatta kapatarak, döviz getirerek, yerinde ihracat yaparak katkı sağlayan önemli bir sektör olduğunu vurguladı.

Yakın coğrafyada füzelerin uçuştuğunu söyleyen Özel, şöyle devam etti:

"'Savaş genişleyebilir falan.' Bunlar Türkiye'ye zararlı şeyler. Bu konuda ümit ediyoruz diplomasi sonuç alacak. Savaşı asla istemiyoruz. Bir an önce bu sorunların çözülmesini istiyoruz. Oradan oraya füze atılınca çok zarar veriliyor ama parka, havuza, yola sigara atılınca da Türkiye'ye füze atılmış gibi zarar veriyor. Bu yüzden bu şehirlerde yaşayan herkesin sorumluluğunu sonuna kadar yerine getirmesi lazım. Kaybedilen her turist hepimizin cebinden bir şeyler kaybettiriyor. O yüzden hem siyasetçilerin hem vatandaşların hep birlikte seferberlik halinde davranmaları gerektiğinin altını çizmek isteriz."

“TURİZMCİLER YILDA 60 MİLYAR DOLAR DÖVİZ GETİRİYOR”

Özel, turizmcilerin yılda ülkeye 60 milyar dolar döviz getirdiğine işaret ederek, sektörü 2 milyon istihdamıyla son derece önemsediklerini ifade etti.

Bir gazetecinin "İsrailli turistler gönül rahatlığıyla Türkiye'ye gelebilir mi?" sorusunu Özel, şöyle yanıtladı:

"İsrailli turistler gönül rahatlığıyla gelebilirler, Türkiye Filistin davasına sahip çıkar, Filistin'in dostudur. Türkiye, İsrail'in savaş politikalarını savunan Netanyahu'ya düşmandır ama İsrail halkına asla düşman değildir. Bir İsrailli ile bir Filistinlinin bizim nezdimizde gelip kardeşçe birlikte kalabilecekleri, yaşayabilecekleri ve ikisinin de dostluk göreceği şehir Antalya'dır, ülke Türkiye'dir. Biz İsrail halkının değil İsrail'in faşist yönetiminin düşmanıyız, onların karşısındayız. Tüm İsrailli turistleri Antalya'ya bekliyoruz."

“ANAYASA YAPILACAKSA HER DOĞAN İÇİN YAPILIR ERDOĞAN İÇİN YAPILMAZ

Yıllık enflasyonun yüzde 49 gösterilmesinin ardından fiyatlar düşüyor gibi bir algı oluşmaması gerektiğinin altını çizen Özel, "Gerçek enflasyon yüzde 88. Algılara kimse kanmasın. Enflasyonu tek haneye indirmenin çaresi CHP." değerlendirmesinde bulundu.

"Madem geçim olmuyorsa bundan sonra seçim olur." ifadesini kullanan Özel, "Bugün Erdoğan ve Bahçeli oturdular, 42 dakika konuştular. Ne konuştular bilmiyorum. Konuşmak, görüşmek iyidir. Ama sonra gelecekler 'anayasa yapalım.' diyecekler. Onlara cevabımı söylüyorum. 'Anayasa yapılacaksa her doğan için yapılır Erdoğan için yapılmaz.' diyorum. Anayasa yapılacaksa önce mevcut anayasaya uyularak yapılır. Onlarla oturup anayasa konuşmaya değil sizlerle kurtuluşu konuşmaya ihtiyacımız var. Her derdin var bir çaresi onun da adı CHP." diye konuştu.

Ankara'da Sinan Ateş davasında karar verildiğini anımsatan Özel, şöyle konuştu:

"Sinan Ateş ile siyaseten taban tabana zıttık. Geçmişte bizi de çok ağır eleştirdi. Bir gün o gencecik akademisyeni vurdular ve oracıkta bıraktılar. Ne cenazesine gittiler ne ailesine taziye verdiler. Bu cinayetin üzerinden dünya görüşü ne olursa olsun içinde insanlık, adalet, vicdan olan milyonlarla sevgi ittifakını oluşturduk. Dün karar açıklanmadan önce 4 gazeteci ve Sinan Ateş'in ailesi açıkça tehdit edildi. Ablasına arkadan haince saldırdılar. Tetikçiye, azmettirene, taşıyana, keşif yapana cezalar verildi ama bunların hepsi uyuşturucu çetesiydiler. Kiralanmışlardı. Esas azmettirenleri, hedef gösterenleri, talimat verenleri, finanse edenleri, bu işe devletin polisini karıştıranları, gerçek katilleri görmezden geldiler."

Özel, CHP iktidara geldiğinde kamuoyunun içinde yara olarak duran, adaletin tecelli etmediği bütün davaların yeniden açılacağını ve adaletin yerine gelerek suçluların hesap vereceğini vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *