"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2954 %0.1
37,0073 %0
2.280.843 %-1.655
2.996,26 -1,05
Ara
İşçi Haber Siyaset Pezeşkiyan: ABD, doları silah olarak kullanıyor!

Pezeşkiyan: ABD, doları silah olarak kullanıyor!

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, ABD'nin doları bir silah olarak kullandıği söyledi.

İran resmi haber ajansı IRNA'nın aktardığına göre, 16. BRICS Liderler Zirvesi Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da gerçekleştirildi. Zirvenin dar kapsamlı toplantısında İran'ın Sağlık ve Tıp Eğitim Bakanı Mesud Pezeşkiyan, önemli açıklamalarda bulundu.

İran'ın yeni Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, kabine listesini Meclise sundu

Doların Gücü ve BRICS'in Rolü

Pezeşkiyan, ABD'nin doları diğer ülkeleri kontrol etmek için bir silah olarak kullandığını belirtti. Dünyanın, BRICS’i dolara karşı güçlenmiş bir alternatif olarak gördüğünü ifade eden Pezeşkiyan, BRICS üyesi ülkelerin enerji, gıda ve diğer temel ürünlerin en büyük üreticileri ve tüketicileri olduğunu vurguladı. Bu durumun, ulusal para birimlerinin kullanımını kolaylaştırdığını söyledi.

BRICS ülkelerinin ekonomik ve ticari işbirliğini artırmak için daha hızlı adımlar atmaları gerektiğini dile getiren Pezeşkiyan, ekonomik yaptırımlara karşı ortak mekanizmaların kurulmasının önemini vurguladı. 

BRICS nedir? Türkiye BRICS'e üye mi?

Yeni Teknolojiler ve Yatırımlar

Pezeşkiyan, tecrübe ve bilgi paylaşımının yanı sıra ortak yatırımlarla yeni teknolojilere ulaşmanın gerekliliğini de dile getirdi. BRICS bünyesinde kurulan Yeni Kalkınma Bankası'nın (NDB) güçlendirilmesi gerektiğini belirten Pezeşkiyan, bu bankanın yeni üye kabul ederek sermaye artırımı yapmasının, üye ülkelerin altyapı projelerine destek sağlayacağını ifade etti.

BRICS, Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika Cumhuriyeti'nin yanı sıra bu yıl İran, Mısır, Etiyopya ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) katılımıyla üye sayısını 9'a çıkarmıştır. Zirve, Ukrayna Savaşı sonrası Batılı ülkelerin Rusya’ya yönelik yaptırımlarının ardından BRICS’in öneminin arttığı bir dönemde gerçekleşti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *