"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2773 %0.03
37,0258 %0
2.279.814 %-1.523
2.993,03 -1,15
Ara
İşçi Haber Siyaset Yeni bakanlarla ilk Kabine Toplantısı: Gündemde neler var?

Yeni bakanlarla ilk Kabine Toplantısı: Gündemde neler var?

Milyonlarca emekli ve memurun merakla beklediği Kabine Toplantısı, yeni üyeleriyle birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün gerçekleştirilecek.

Yaklaşık bir aylık aranın ardından Beştepe'de yoğun bir gündemle toplanacak olan Kabine'ye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlık edecek.

Dokuzuncu yargı paketi, memur ve emekli maaş zamları, iç ve dış siyasetteki gelişmeler toplantının gündeminde yer alacak.

MEMUR VE EMEKLİ ZAMLARI, YENİ VERGİ TASLAĞI, ENFLASYONLA MÜCADELE...

Toplantının ana gündem maddesinin ekonomi olacağı tahmin ediliyor. 3 Temmuz'da açıklanacak Haziran ayı enflasyon oranıyla birlikte, yılın ikinci yarısında yapılacak memur zamları belirlenecek. Yaklaşık 16 milyon memur ve SSK ile Bağ-Kur emeklisinin zam oranları da netleşecek. 

Toplantıda ayrıca tasarruf tedbirleri, en düşük emekli aylığına yapılacak artış, yeni vergi taslağı ve enflasyonla mücadele konuları da ele alınacak.

TERÖRLE MÜCADELE VE YARGI PAKETİ

Toplantının diğer önemli başlıklarından biri terörle mücadele operasyonları olacak. Ayrıca, 9'uncu Yargı Paketi ile ilgili son durum da değerlendirilmesi beklenen konular arasında.

DİPLOMASİ HARİTASI

Toplantıda, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve ateşkesin sağlanması yönünde atılacak adımlar da gündeme alınacak. Temmuz ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kazakistan, Azerbaycan ve Amerika Birleşik Devletleri'ne yapacağı ziyaretler de görüşülecek. İlgili bakanlar, bu temaslarda ele alınması muhtemel konu başlıklarına yönelik çalışmalarını kabineye sunacak.

YENİ BAKANLAR İLK KEZ TOPLANTIDA

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na atanan Murat Kurum ve Sağlık Bakanlığı'na atanan Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla ilk kez kabine toplantısına katılacaklar.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *