"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2355 %0.05
37,0342 %0.01
2.308.740 %-0.337
3.021,30 0,97
Ara
İşçi Haber Spor Abdullah Avcı'dan transfer sözleri: Onuachu, Cornelius, Sörloth...

Abdullah Avcı'dan transfer sözleri: Onuachu, Cornelius, Sörloth...

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, bordo-mavili takımın Avusturya kampında transfere dair açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, bordo-mavili takımın kamp yaptığı Avusturya'da yeni sezon ve transfer gündemine dair açıklamalarda bulundu. 

Abdullah Avcı, yaptıkları transferlerle takımdaki rekabet ortamının arttığını belirterek, "Örneğin bugün Eren’in performansından memnunuz ama Barisic'in gelmesi ile beraber rekabet daha iyi hale geldi, yani vites yükseliyor. Cihan Çanak’ın olması her tarafta alternatif, hızlı, şiddetli olması diğerlerini rekabette tutuyor. Son zamanlarda en keyif aldığım kamp ortamı şu anda." dedi.

Transferle çalışmalarını sürdürdüklerini ve takıma 2-3 transfer yapmayı planladıklarını belirten Avcı, şunları söyledi:

"Forvet, stoper ve orta saha mevkilerinde transfer çalışmamız var. Yerli havuzu dar biliyorsunuz ona da bakıyoruz. Kolay da olmuyor, yabancı da sayısal durumun netlik kazanması gerekiyor. Mevcuttan çıkan olacak. Şu an itibarıyla 12 yabancı oyuncu burada bulunan. Yani dolu gibisin şu an itibarıyla. Dışardakiler hariç, buradan giden olabilir, yerine gelen olabilir, öyle değerlendireceğiz. Yabancı da bakıyoruz yerli de bakıyoruz. Kolay olmuyor. Mevcuttan belki çıkıp o açığı bir tanesi kapatırsa 2 oyuncu alırız. O dönemi biraz daha kamp dönemi biraz belirliyor şu an itibarıyla hazırlık maçları belirliyor. Bir tane böyle yerli oyuncu kazanabilir miyiz, gençlerden birisi pat diye oynar mı? Öyle heyecanımız, beklentimiz var işin açıkçası. Böyle adım atanlar da var. Umarım öyle olursa tasarruf açısından da iyi olur. Pasaportla uğraşmazsın yerli pasaportun olur, o açıdan çok önemli."

Avcı, Uğurcan ve Mendy konusunda bir ayrılık bekleyip beklemediğine ilişkin bir soru üzerine şu ana dek bu oyuncularla ilgili bir gelişmenin olmadığını aktardı.

''CORNELİUS, SÖRLOTH VE ONUACHU TARZI...''

Avcı, forvet oyuncusunun hangi tarzda olması gerektiği yönündeki bir soru üzerine de şunları kaydetti:

"Türkiye’de ve Trabzonspor’da bir gerçek var. Trabzonspor’un son 3 santraforu baş oyuncusu ve hepsi faydalı oldu bu ligde. 15’er tane ortalama goller... Cornelius, Onuachu ve Sörloth, bizim ligimize de uygun profil bunlar. Tabii bu konuda beklerin Thomas gibi Edin gibi ise kenar oyuncuların çok faydalı oluyor. O profilden devam etmeyi düşünüyoruz santrafor olarak. Bu Onuachu mu olur onu bilmiyorum. Parası ekonomisi, değerlendirilir. Onuachu sayısal olarak istatistik olarak başarılı oldu. Baktığında geldiğinde hazır değildi sezon başı yaşanmış, Afrika Kupası’nda bir ay yoktu, sakatlığında yoktu ona rağmen baktığında 15 gol attı."

Geçen sezon kampında sakatlanarak uzun süre takımdan ayrı kalan Orsic'in Macaristan kampına hazır geldiğini vurgulayan Avcı, "Şu anda çok hazır geldi. Fiziksel olarak çok iyi durumda. Çalışmış durumda, şu an iyi durumda hazırlık maçlarında bakacağız performansı ne olacak, gidişatına bakacağız." dedi.

Avcı, stoper mevkisinde geçen sezon Mendy ve Denswil'i de kullandığını dile getirerek, "Bir devreye yakın oynadılar orada. Faydalı da oldular bize. Ama rekabeti artırabilmek için... Orada Rayan iyi ama Ali de fena gitmiyor. Ama bir tane net orada almamız gerekir." ifadesini kullandı.

Takım kaptanının Uğurcan olduğunu belirten Avcı, "Çakır zaten takımın kaptanı, Visca’nın zaten öyle bir rolü var. Herkes onu gösterdi. Geldiğinden beri aynı 18 yaşındaki gibi çalışıyor. Bir tane antrenman kaçırmadı. Şampiyonluktan sonra sakatlanması bizi çok yordu." diye konuştu.

Avcı, Muhammed Cham transferiyle ilgili de "Kulübü ile ilgili fiyat yüksek olduğu için şu anda durdu. 8 de 10 da oynuyor. Öyle bir oyuncu profili ile hem 4-4-3 oynuyor hem 4-3-1 oynuyor." dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *