"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2644 %-0.05
37,0871 %0.26
2.300.649 %0.386
3.011,62 0,63
Ara
İşçi Haber Spor Ali Koç'tan Mehmet Büyükekşi'ye zehir zemberek sözler! 'Fetö, Bylock...'

Ali Koç'tan Mehmet Büyükekşi'ye zehir zemberek sözler! 'Fetö, Bylock...'

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Ülker Stadyumu'nda yapmış olduğu açıklamalarda TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi hakkında zehir zemberek açıklamalar yaptı.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, bugün Ülker Stadyumu'nda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Ali Koç, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Ali Koç, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve kurulları hakkında sert açıklamalarda bulundu. İşte Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un açıklamaları...

TFF İLE GALATASARAY ARASINDA BİR İLİŞKİ VAR

"Durup dururken imza süreci başlamadı. Herkes memnun mesut, dünya toz pembe, kimse şikayet etmiyor, boş vaktimiz var gidip imza toplayalım denmedi.

 sektörünün nasıl son derece ilginç, garip, kindar ve son derece kolay günü kurtarmak için yalan söyleyen bir insanın elinde olduğunu sizlere anlatmaya çalışacağım. Biz artık kendimizi savunmaktan bıktık. Riyad'da ihaleyi bize çıkardılar. Aynısını yapıyorlar.

En güvenilmez kurum TFF'dir. Belki de en güvenilmez sektör de Türkiye'deki futbol sektörüdür. Hakemlik yazboz tahtasına döndü.  Hakemlik müessesi yerle bir edildi. 21 ayda hakemlik müessesinde ne kadar çok uygulamalar, sistemler denenip, vazgeçildiğini görüyoruz.

Kindar bir TFF başkanımız var. Galatasaray ile arasında garip bir ilişki var.

Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra Fenerbahçeli oyunculara ağır ceza vermek için raporlar değiştirildi ama cesaret edemedi. Oyuncularımıza 4-5 maç ceza verilecekti.

İmza sürecini anlattım. Biz imza sürecinde işin başı değiliz. Biz işin içindeyiz. İmzamızı verdik. Eğer işin içinde olmasak riyakarlık olurdu. Biz zaten istifa etmesi gerektiğini Ocak'ta söyledik. Biz bunlar yüzünden Süper Kupamızı çöpe attık.

1 Mayıs'ta bir açıklama yapmış olacak iş değil, skandal bir açıklama. Bu açıklamaya ve hafta içinde yaptığı açıklamalara göre Türk futbolunda ortam toz pembe.

136 tane noter tasdikli ihtarname var. Burada 10 küsür Süper Lig kulübü var, onlarca alt lig ekibi var."

'ÜRKÜTÜCÜ BİR DURUM'

Hiçbir şekilde imza verenler - vermeyenler ayrışmasına gitmedik, gitmeyeceğiz. Ama benim en çok saygı duyduğum, başından itibaren kararına sadık kalan kulüpler oldu. Bir de zikzak çizen kulüplerin durumu var. Şimdi bu durumu yine bize mal etme durumu var. Riyad'da olduğu gibi. Bugün de koltuğunu koruyabilmek için imza sürecini bize ihale etmesi, olacak iş değil. Aslında ürkütücü bir durum.

'2 NİSAN'DA SÜREÇ BAŞLIYOR'

2 Nisan'da süreç başlıyor. 4 Nisan'da 8 takım Trabzonspor ve Galatasaray'ın dahil olduğu imza vereceklerini söylüyor. Pazartesi çok geç diyip imzasını çekenler var. 5 Nisan'da 4 takım daha sürece dahil oluyor, bunlardan birisi Fenerbahçe. Uzak duruyorduk. Bize gelen rica ve baskı üzerine, en önemlisi Süper Kupa'yla ilgili gelen yazı sonrası köprüleri attık. En son da Beşiktaş katıldı. Bu işin ciddiyetine varan Büyükekşi, zaman kazanmak için Urfa'da bir açıklama yaptı mali genel kurulun seçimli olacağına dair. Bu açıklamadan sonra imza vereceğini söyleyen 3 takım imzayı çekiyor 18 Temmuz hedefimize ulaştık diye. Bunu yeni bir federasyon olacağını düşünerek söylüyorlar. Hiç görüş vermemiş iki kulübümüz de uygun bulduklarını söylüyor. İki ayrı görüş oluyor ve 16 Nisan'da Kulüpler Birliği'nde toplanıyoruz. Ben 14 kulüple bir açıklama yapıyorum. İstisnasız toplantıya katılan her kulüp taze bir kana ve yeni bir federasyona ihtiyaç olduğunu söylüyor. Yöntem olarak da Dursun beyin önerisiyle diyalog oluyor. Kendi yönetim kurulu kararıyla 22 günde seçime gidebilirdi. Yine bugün istese bu işi haziran ayı başına getirir. Bunu öne çekmemek için A Millî Takım'ı kullanıyor.

"ANKARA'YA ŞİKAYET EDİLDİK"

Riyad'da kendi başarısızlığını örtbas edebilmek için bizleri Ankara'ya şikayet etti. Riyad'da tuttu ya, sayın Cumhurbaşkanımıza kadar kandırdılar. O tuttuğu için bugün de aynı şeyi yapmaya çalışıyorlar. Riyad'da kendi beceriksizliğini üstünü kapatmak için Ankara'ya bizi şikayet etmişti. Bugün de koltuğunu korumak için aynı sürece girdi.

Başta Galatasaray ve Trabzonspor da dahil buna, imza vereceklerini söylüyorlar. Pazartesi lafı geçiyor, pazartesi geç diyenler de var. 5 Nisan'da dört takım daha sürece dahil oluyor, bunlardan biri Fenerbahçe. Süper Kupa'yla ilgili TFF'den bize zehir zemberek bir yazı geldi. Biz de 'Yeter' dedik ve katıldık. Sonrasında Beşiktaş da katıldı. Beşiktaş da suçlanıyor ya. Bu işin farkına varan Büyükekşi, dayanamayacağını anlayıp Şanlıurfa'da zaman kazanmak için bir açıklama yaptı. Hala yönetim kurulu kararı var mı yok mu bilmiyoruz.

Bu açıklama gelince, orada da Dursun Özbek ile istişare yapıyorlar. Derhal seçime gidelim diyen Dursun Özbek ne olacak 15-20 günden noktasına geliyor. İmza vereceğinden üçü, 18 Temmuz hedefimize ulaştık, imzaya gerek yok diyorlar. 18 Temmuz'da yeni bir TFF seçileceğini düşünerek bunu söylüyorlar.

Şimdi de öz güven tavan yapmış, 60 günden önce yapılamaz seçim diyor. 25 günü Dursun Özbek sayesinde cebe koydu ya, o zaman 18 Temmuz'da yaparız diyor. Yönetim kurulu kararıyla bunu haziran başına getirebilir.

"NE İŞİN BAŞINDAYIZ, NE İŞİN LİDERİYİZ"

Nasıl oluyor da bu iş Fenerbahçeli Ali Koç'un üstüne yapışıyor? İmza sürecini anlattım. Biz ne işin başındayız, ne lideriyiz. Kulüp başkanları 'Sen olmasan çoktan yollamışlardı' diyorlar. Biz nasıl bu işin bayraktarlığını yaptığımızı anlayamadık. Biz imzamızı verdik. Biz bunlar yüzünden Süper Kupamızı çöpe attık, sahaya çıkmadık. Türkiye Kupası'na da çıkmayacağız. Bizim imza vermememiz riyakarlık olur.

"ASIL AZINLIK SİZSİNİZ"

Tüm siyasi desteğe, size verilen omuza rağmen, başka adayların önünün kesilmesine rağmen delegelerden aldığınız oy belli! Asıl azınlık sizsiniz! Atanan bir başkanın, demokratik haklarını kullanan kulüplerin çabalarını anti-demokratik yöntemlerle engellemeye çalışmasını sizin takdirinize bırakıyoruz.

"ARKANIZDAN SÖVÜYORLAR"

Sayın başkan kaç tane kulüp var biliyor musunuz size arkanızdan sövüp, mecburen başkan olarak sizi tanıyor.

"BİZE VATAN MİLLET DERSİ VEREMEZSİN"

Söz konusu milli değerler ise bize laf edecek en son kişi sizsiniz! İki telefonunda da bylock çıkan adam bize vatan millet dersi veremez!

"FETÖ HALA FUTBOLUN İÇERİSİNDE"

Bu ülkeyi de anlamıyorum artık! Bu örgütün kenarından köşesinden geçenlerin futbolun içinde yer almaması lazım. Adam mı kalmadı bu ülkede? Bu FETÖ unsuru hala futbolun içerisinde. Daha fazla o günlere dönme adımları atılmaktadır.

"CUMHURBAŞKANI'NI DA KALDIRDILAR"

Riyad'daki olaylarda Sayın Cumhurbaşkanı'nı da kandırdılar. Dursun Özbek olsam 'Riyad'da ben de vardım, neden benden bahsedilmiyor?' derim.

"BELEDİYELERE TALİMAT GİDİYOR"

Belediyelere talimat gidiyor. Belediyeler, imza veren kulüplere baskı yapıyor. Para sözü, vaadi veriyor. Kendisi aradığında da 'Size Ali Koç mu baskı yapıyor?' diyor. Bu bir seçim değil, beni buraya kimin getirdiğini biliyor musunuz? Bana yapılan ona yapılır diyor.

"ALİ KOÇ GÖNDERTTİ DENMESİN DİYE..."

Bazı kulüplere de şey diyorlarmış, bu Başkan gidecek bir şekilde de Ali Koç göndertti denmesin diye böyle uzuyor.

"YALANSA, YALANLASINLAR"

Bir de Volkan Can var, o siyaset yapmıyor. 'İmza vermeyen takımların maçlarına atanan hakemlere daha titizlikle bakılıyor' diye kulüplerle görüşüyor. Ne demek bu? Milli Takım için bir sponsorluk anlaşması yapılıyor, paranın bir kısmı alınıyor ve kulüplere dağıtılıyor. Yalansa, yalanlasınlar.

"ŞÜKÜR Kİ DİJİTAL VAR"

TRT Spor, A Spor bizim basın toplantılarına girmemiş. Bizim basın toplantılarımızı hiç yansıtmıyorlar. Ama şükür ki dijital var.

"DURSUN ÖZBEK'İ ANLAMIYORUM"

Dursun Özbek'i anlamakta zorlanıyorum. Bu kadar rahat pozisyon değiştirmek.. Sadece bu konuda değil, pek çok konuda! Ancak bu ülkede itibar görür, bu ülkede sorgulanmaz. Benle görüşmek istemişti, öyle olmadığını söyledi. Aracı 'Siz istemiştiniz' dedi. Kimse sorgulamadı. Önce 14 Aralık'ta 'TFF'ye güveniyoruz' diyor. 24 Aralık'ta 'Tarihin en kötü başkanı Mehmet Büyükekşi'nin istifa etmesini istiyoruz' diyor. 1 Nisan'da 'O koltuklarda oturmak vicdanınıza sığıyor mu?' açıklaması var. Ben böyle açıklamalar yapsam biri hakkında, suratına bakmam. Urfa'da 'Seçimi neden önce çeksin, TFF'ye saygı duymak lazım' diyor. Bu başkan imza kampanyasını ilk başlatanlardan. Rekabette avantaj yaratmak için böyle... Ben böyle zigzag yapsam, her tarafım oynasa utanırım."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *