Futbol yazarı ve TrtSpor yorumcusu Cem Dizdar, Beşiktaş ile Viktoria Plzen arasında oynanan ve 0-0 biten maçtaki davranışları ve tutumu nedeniyle Teknik direktör Valérien İsmael tarafından maçın 84.dakikasında oyundan alınan Serdar Saatçı hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Teknik direktör ve menajerlik yapıları hakkından değerlendirmelerde bulunan Dizdar, şu açıklamalarda bulundu:
''BABA, ÇOCUĞUNUN TAKIMIYLA İLGİLİ NEDEN MÜDAHİL OLSUN?''
Biz burada bir kurumsal yapının eğitim dinamiği üzerine konuşuyoruz. Bunlar çok kolay halledilebilir şeyler. Bunlar genç, eğitilebilir çocuklar.
Çocuğun babası nasıl ki lisede derse sınava giremiyor, Beşiktaş da bir okul ya; bir eğitim kurumu olarak görülüyor; neden babanın Beşiktaş'la ilgili bir dahli, teması olsun?
''KUZGUNA YAVRUSU ŞAHİN GÖRÜNÜR''
"Çocuğumun antrenmanını izlemek istiyorum." Olabilir. Çık yukarıya (antrenman tesisinde) izle. Ama sizi uyarıyoruz. Siz burada olduğunuz sürece çocuğunuzun verimi düşecektir. Siz çocuğunuzu şu anda Manchester City'nin stoperi olarak görüyorsunuz. Çünkü biliyoruz ki kuzguna yavrusu şahin görünür. Biliyorum ki siz çocuğunuzu böyle görüyorsunuz. Bilmediğiniz şey benim (teknik direktörün) o işi bildiğim.
''KENDİNİZİ TEKNİK DİREKTÖR BELLEMİŞSİNİZ''
Yani bu çocuğun ne olduğunu bir öğretmen olarak eğitici olarak, teknik adam olarak benim bildiğimi bilmiyorsunuz. Siz kendinizi teknik direktör bellemişsiniz. Çocukla temasını keseceksiniz. Bunu anlamayan insanların çocuklarından yüksek seviyede futbolcu olmaz.
''MENAJERLİK YAPILARI LİME LİME DÖKÜLDÜĞÜ İÇİN... ''
Bir sürü çocuğun ailesi bu işe teknik direktörden daha fazla dahil olduğu için, bizdeki menajerlik yapıları lime lime döküldüğü için çoğu genç futbolcunun babası menajerler tarafından aldatılacağını düşündüğü için biliyormuş gibi olaya dahil oluyor. Gidin, bir sürü takımda aynı şikayetleri duyarsınız.
''ORGANİZASYON MODELİ BOZUK''
Bunun çocuk sevgisiyle ilgisi yok. Bu, çocuğun eğitimiyle ilgili modelin bozukluğunu gösterir. Elbette ki bir baba çocuğunu sever, önemser. Bir anne çocuğunu sever. Bu tartışma konusu bile olamaz. Ama buradaki eğitim modeli bozuk. Buradaki organizasyon modeli bozuk olduğu için çocuklar ilerleyemiyorlar.