"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2505 %0.09
37,0850 %0.16
2.299.274 %-1.761
3.009,40 0,57
Ara
İşçi Haber Spor Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Acun Ilıcalı'dan derbi hakkında açıklama

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Acun Ilıcalı'dan derbi hakkında açıklama

Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında konuk ettiği Galatasaray'a 3-1 mağlup olan Fenerbahçe'de kulüp asbaşkanı Acun Ilıcalı, bir mağlubiyetle şampiyonluk yarışından kopmayacaklarını söyledi.

Ülker Stadı’ndaki maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ilıcalı, yaşanan mağlubiyetin kendilerini derinden üzdüğünü belirtti.

Beklemedikleri bir sonuçla karşılaştıklarını ifade eden Ilıcalı, "Yönetim ve futbolcular olarak hayal kırıklığı yaşıyoruz. Ancak, bir galibiyetin şampiyonluğu getirmediği gibi, bir yenilgi de şampiyonluğu kaybettirmiyor. Oyun açısından takımımız olumlu bir performans sergiledi, istatistiklerde üstündük. Ama futbol sonuç odaklı bir oyun, kaybettik. Geçen yıl da 5 puan öndeydik ve bu durum şampiyonluğu getirmedi. Şu anki mağlubiyet de bizi yarıştan düşürmez" dedi.

Bir yenilginin camiayı sarsmayacağını vurgulayan Ilıcalı, "Kadromuzdan memnunuz ve hem futbolculara hem de teknik ekibe güveniyoruz. Yarıştan kopma, ümitsizlik ya da karamsarlık hissetmiyoruz. Bu sadece bir yol kazası. Maç kaybedilir, önemli olan oynanan futbol. 4-5 net pozisyonumuz vardı ve gol şansında iki katı üstündük. Ben oyunun kalitesine odaklanıyorum ve gelecekle ilgili umutluyum ama bugün üzgünüm" şeklinde konuştu.

Geriye değil ileriye bakacaklarını belirten Ilıcalı, "Yarından itibaren gelecek için çalışmalarımıza başlayacağız. Eylül ortasındaki bir maçın 8 aylık bir etkisi ne olabilir ki? Önemli olan hatalardan ders çıkarmaktır. Bu maçta hatalar vardı ve hocamız gereken müdahaleleri yapacaktır. Hocamız buraya sadece bir maç için gelmedi. Sezonda hiç yenilgi yaşamayacağımıza dair kimse bir garanti veremez. Tabii ki üzgünüz, ama önemli olan doğru hamlelerle yarışa devam etmek" dedi.

Youssef En-Nesyri’nin performansına ilişkin bir soruya da yanıt veren Ilıcalı, "Bir oyuncu her zaman iyi oynamayabilir. Osimhen’in performansını da sorgulamak gerekir. En-Nesyri de bu maçta istediği gibi oynamadı. Forvetlerin derbilerde pozisyon bulması zor. Bireysel değerlendirmelere girmeye gerek yok, bu süreçte herhangi bir futbolcuyu eleştirmek doğru değil. Oosterwolde için önceden 'futbolcu değil' deniliyordu, geldiği noktaya bakın. Şu an için karamsar bir düşüncem yok. Büyük bir camiayız, taraftarımız elbette üzüldü ama birlikte bu durumdan çıkacağız. Pozisyonlarımız net bir şekilde ortada" şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *