"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2680 %0.01
37,0471 %0.06
2.305.815 %0.933
3.023,96 -0,13
Ara
İşçi Haber Spor Fenerbahçe ve Galatasaray derbisinde gözler kalecilerde: Performansları maçı nasıl etkileyecek?

Fenerbahçe ve Galatasaray derbisinde gözler kalecilerde: Performansları maçı nasıl etkileyecek?

Trendyol Süper Lig'in heyecanla beklenen Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde, dikkatler kaleciler üzerinde olacak.

Ülker Stadı'nda gerçekleşecek bu önemli karşılaşmada, Galatasaray'ın galibiyet serisini sürdürmek istediği, Fenerbahçe'nin ise rakibine ilk puan kaybını yaşatmayı hedeflediği görülüyor.

Fenerbahçe'nin Hırvat kalecisi Dominik Livakovic ile Galatasaray'ın Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera'nın performansları, maçın sonucunu büyük ölçüde etkileyecek.

LİVAKOVİC, DERBİ PERFORMANSIYLA DİKKAT ÇEKTİ

Geçen sezon Galatasaray karşısında oynanan iki derbide de kalesini gole kapatan Dominik Livakovic, Ülker Stadı'ndaki ilk maçta 0-0 sonuçlanan karşılaşmada tek isabetli şutta gol yemedi. Ligin ikinci yarısındaki maçta da Galatasaray'ın isabetli şutlarına izin vermedi ve kalesini yine gole kapattı. Livakovic, geçen sezon derbi mağlubiyeti yaşamadı ve Beşiktaş ile Galatasaray'la oynadığı 4 derbide 3 galibiyet, 1 beraberlik elde etti. Bu karşılaşmalarda sadece 2 gol yedi.

LİVAKOVİC'İN BU SEZONKİ PERFORMANSI

Fenerbahçe, ligde 5 maçta 4 galibiyet ve 1 beraberlik elde ederken, Livakovic bu maçlarda 13 gol atıp sadece 2 gol yedi. 5 maçta da kaleyi koruyan Livakovic, Göztepe maçında kalesinde 2 gol görürken, diğer 4 maçta gol yemedi. Bu karşılaşmalarda Livakovic’in kalesine 13 isabetli şut atıldı ve bunların 11’ini kurtardı.

MUSLERA'NIN BU SEZONKİ PERFORMANSI

Galatasaray, bu sezon ligde oynadığı 5 maçta puan kaybı yaşamadı ve 17 gol atıp 4 gol yedi. Fernando Muslera, bu maçlardan sadece Çaykur Rizespor karşısında 5-0 galibiyet elde ettiği maçta kalesinde gol görmedi. Diğer karşılaşmalarda Hatayspor, Konyaspor, Adana Demirspor ve Gaziantep FK'ya karşı ise gol yedi. Muslera, bu sezon kalesine gelen 16 isabetli şutun 12’sini başarılı bir şekilde kurtardı.

MUSLERA'NIN DERBİ DENEYİMİ

Galatasaray’a 2011-2012 sezonunda transfer olan Muslera, 13 sezonda 58 derbide görev aldı. 25 galibiyet, 16 beraberlik ve 17 mağlubiyet yaşadı. Derbi karşılaşmalarında rakiplerin 57 golüne engel olamayan Muslera, 24 maçta kalesini gole kapattı. Fenerbahçe'ye karşı daha önce oynadığı 31 maçta ise 12 galibiyet, 10 beraberlik ve 9 mağlubiyet yaşadı, kalesinde 25 gol gördü ve 14 maçta gol yemedi. Muslera'nın en büyük derbi yenilgisi, Beşiktaş ile oynanan TFF Süper Kupa maçında yaşandı; Beşiktaş, bu maçta 5-0 galip geldi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *