"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2613 %0
36,9912 %-0.04
2.281.450 %-0.577
3.036,47 0,28
Ara
İşçi Haber Spor Fenerbahçe'yi bekleyen büyük tehlike! Konferans Ligi'nden men edilebilir

Fenerbahçe'yi bekleyen büyük tehlike! Konferans Ligi'nden men edilebilir

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, "Gerekiyorsa da bir alt lige düşeceğiz çünkü her gün ölmektense bir gün öleceğiz ama geleceğimizi kurtarmak zorundayız" demişti.

Fenerbahçe Kulübü, Trabzonspor maçından sonra yaşananların ardından 2-9 Nisan’da yapılacak olağanüstü genel kurulda futbol takımının ligden çekilmesi dahil alınacak aksiyonları değerlendirme kararı aldı. Başkan Ali Koç da “Gerekiyorsa da bir alt lige düşeceğiz çünkü her gün ölmektense bir gün öleceğiz ama geleceğimizi kurtarmak zorundayız. 1 sene oynarız, çıkarız ama herkes aklını başına alır. Artık yeter” diyerek tavırlarını net olarak koydu.

 Spor hukukçusu Anıl Dinçer, merak edilenleri cevapladı.

IMG_8721

Tüm yetki TFF'de

TFF’yle imzalanan taahhütname “Türkiye Futbol Federasyonu tarafından her sezon başında kulüplere imzalatılan bir taahhütname bulunmakta. İlgili taahhütnameye göre, kulüplerin TFF’nin regülasyonlarına ve kararlarına uyması zorunlu.

Taahhütlere aykırı hareket eden kulüplerin tescilinin iptal edileceği ve müsabakalara iştirak ettirilmeyebileceği yazmakta. Tüm yetki TFF’de. Bu nedenle konu lisans iptaline ve amatör lige düşürülmeye kadar gidebilir.”

Futbol Müsabaka Talimatı: UEFA Fenerbahçe'yi Konferans Ligi'nden men edebilir

“TFF Futbol Müsabaka Talimatı’nın 24. Maddesinde, müsabakalara çıkmayan kulüplere verilecek cezalar belirlenmiş. Bir sezonda müsabakaya iki kere çıkmayan kulüp bir alt lige düşürülür ve geriye kalan maçları hükmen mağlubiyet sayılır. Lisans iptali gibi ciddi bir karar olmazsa, ligden çekilinmesi durumunda Fenerbahçe önümüzdeki sezon bir alt ligde mücadele edecektir.” TFF Kulüp Lisans ve Finansal Fair-Play Talimatı ve UEFA Kulüp Lisans Talimatı “TFF’nin Kulüp Lisans Talimatı’nın 16. maddesine göre, UEFA kulüp müsabakalarına katılmaya hak kazanan kulüplerin TFF tarafından verilen UEFA Kulüp Lisansı’nı alması zorunludur. Madde 19’da da lisansın geri alınması düzenlenmiş. Lisans sahibinin başvuru sırasında aranan şartlardan birini yitirmesi veya talimatlara aykırı davranması durumunda verilen lisans geri alınabilir. Bu durumda TFF, UEFA’yı bilgilendirmek zorunda. Ardından, UEFA nihai kararı verecektir. Ligden çekilme kararı sonrasında, UEFA kulüp lisansı TFF tarafından geri alınıp UEFA bilgilendirilirse, UEFA ilerleyen müsabakalar için Fenerbahçe’yi Konferans Ligi’nden men edebilirUEFA Lisans Talimatı 59. Maddeye göre, kulübün yerel federasyonun müsabakalarında oynaması gerekiyor. Ligden çekilme bu duruma engel olabilir ve lisansın geri alınması noktasında temel nedenlerden biri olabilir. Ancak federasyonun, UEFA Lisansı’nı iptal etmesi de uzak bir senaryo.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *