"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2780 %-0.23
37,0263 %0
2.312.811 %-0.664
3.027,85 0,00
Ara
İşçi Haber Spor Fransa: Rusya, Dünya Kupası'ndan men edilmeli

Fransa: Rusya, Dünya Kupası'ndan men edilmeli

Ukrayna'yı işgal eden Rusya'ya yönelik yaptırımlar gelmeye devam ederken, Fransa Futbol Federasyonu, Rusya'nın 2022 Dünya Kupası'ndan çıkarılmasını istedi.

Rusya'nın Ukrayna'ya askeri işgalinin ardından birçok ülkeden tepkiler gelmeye devam ediyor. Batılı ülkeler Rusya'ya ekonomik yaptırımlar uyguluyor. Yaptırımlar peş peşe gelirken, bir hamle de futbol camiasında Fransa'dan geldi.

Fransa Futbol Federasyonu Başkanı Noel El Graet, Ukrayna'yı işgali nedeniyle Rusya'nın 2022 Dünya Kupası'ndan çıkarılmasını istediğini bildirdi. 

"Futbol dünyası tarafsız kalamayacak"

Sporun halkları birleştirmeyi ve gerilimi düşürmeyi sağladığını ifade eden Le Graet, spor ve özellikle futbol dünyasının Rusya'nın Ukrayna'yı işgali karşısında tarafsız kalamayacağını söyledi.

 Le Graet, Rusya'nın Dünya Kupası'ndan çıkarılmasını istediğini ancak bu konuyu diğer federasyonlarla henüz görüşmediğini belirtti. Le Graet, "Polonya, 24 Mart'ta Rusya ile oynayacakları 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off maçına çıkmak istemiyor. Fransa, bu durumda olsaydı ne yapardı?" sorusuna, "Çok basit. Çok uzun düşünmeye gerek yok. Hiç gitmezdik. Mevcut dramatik şartlarda, bu ülkeye karşı futbol oynayabileceğimizi nasıl düşünebiliriz?" yanıtını verdi. 

Rusya, 2022 Dünya Kupası elemelerinde play-off yarı finalinde Polonya'ya rakip olacak fakat Polonya Futbol Federasyonu, milli takımlarının bu maça çıkmayacağını açıkladı.

ilginizi çekebilir

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *