"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2349 %-0.13
37,1443 %0.39
2.317.479 %2.733
3.010,91 0,61
Ara
İşçi Haber Spor Gündem olaylı Galatasaray-Fenerbahçe derbisi: Sosyal medya yıkıldı

Gündem olaylı Galatasaray-Fenerbahçe derbisi: Sosyal medya yıkıldı

Trendyol Süper Lig'in 37. haftasında Fenerbahçe'nin deplasmanda Galatasaray'ı 1-0 mağlup ettiği karşılaşma sonrası sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüdü.

Trendyol Süper Lig'in 37. haftasında Galatasaray ve Fenerbahçe, derbi karşılaşması için RAMS Park'a geldi. Galatasaray'a şampiyonluğunu ilan etmek için beraberliğin yeteceği mücadelede, sarı-kırmızılı takımın taraftarları müthiş bir kareografi hazırladı.

664A224B7A69E2914068F307

Fenerbahçeli futbolcuların ısınmak için sahaya çıkmasının ardından ise karşılıklı atışmalarla maçtan önce gerilim başladı. 

Rams Park Derbi Oncesi Karisti Futbolcular Birbirine Girdi H115038 7Fca5

Mert Hakan Yandaş ile Kerem Aktürkoğlu arasında tartışma alevlendi. Futbolcuların araya girmesiyle ortam yatıştırıldı. 

İKİ TAKIM DA AGRESİF BAŞLADI

Mücadeleye santra vuruşuyla başlandı. Gergin başlayan mücadelede kartlar ve fauller havada uçuştu. 

Sari Kart

Mücadelede toplam 28 faul yapıldı. 10 sarı ve 1 kırmızı kart çıktı. 

FENERBAHÇE İSTEDİĞİNİ ALDI

Maç boyunca da ortamın gerildiği karşılaşmada genel olarak Fenerbahçe, rakibine göre daha istekliydi ve skoru almasını bildi. 

Bc0Ede68806B47D0B50Bbf79Fe66995A

Mücadeleden 1-0 galip ayrılan sarı-lacivertliler, şampiyonluk umutlarını son haftaya taşımasını bildi.

MAÇ SONU OLAYLAR İYİCE BÜYÜDÜ

Anadolu Yakası temsilcisinin kazandığı derbi sonrasında sahada olaylar karıştı. 

6F804970E6B64592A8A2F5366A266C92

Gerilimin tavan yaptığı şampiyonluk maçında, bitiş düdüğünün ardından Fenerbahçeli futbolcular galibiyeti taraftarıyla kutladı.

ALİ KOÇ, RAMS PARK'A GELDİ

Mücadelenin ardından Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, Rams Park'a geldi. Koç, oyuncular ve teknik ekibi tebrik ederken takımı sahaya tekrar çıkartarak galibiyeti birlikte kutladı. Bu anlarda Galatasaraylı yöneticilerle Fenerbahçeli yöneticiler arasında tartışma yaşanırken olaylar kavgaya dönüştü.

664A6255253De8Dbee3527Fb

Ali Koç ve statta bulunan Fenerbahçeli yöneticilerin tamamı zeminde bulunurken, Galatasaray Genel Sekreteri Eray Yazgan, stat müdürü ve yetkililer ile Başkan Dursun Özbek’in şoförünün darbe aldığı görüldü.

ALİ KOÇ, TELEFONLA ARADI

Sarı-lacivertli kulübün Başkanı Ali Koç, devre arasında takımı arayarak yaptığı motivasyon konuşmasında, "Bugün kazansanız da kazanmasanız da her birinizle gurur duyuyorum. Siz harika oyunculardan, harika karakterlerden oluşan mükemmel bir takımsınız. 10 kişi olsanız da sahaya koyduğunuz ruhla bu maçı alacaksınız. Haydi beyler! Ailemiz için, Fenerbahçe için. Alın bu maçı. Kimin hak ettiğini herkese gösterin. Hak eden sizsiniz." ifadelerini kullandı.

Devre arasında Ali Koç'un yaptığı bu konuşma, Fenerbahçeli futbolcuları daha da motive ederken Galatasaray galibiyetinin ardından büyük sevinç yaşadı. Taraftarına giden sarı-lacivertli takıma tribünlerden yabancı madde atılırken, polis güvenlik tedbirlerini kalkanlarla birlikte engelledi.

RAMS PARK'TA KUTLAMA

Galatasaraylı taraftarlar stadı terk etmişken, güvenlik nedeniyle bir süre daha tutulan deplasman takımı taraftarları stattaydı. Fenerbahçe takımı soyunma odasından sonra tekrar sahaya çıkarak galibiyeti taraftarı ile kutladı.

STAT MÜDÜRÜ DARP EDİLDİ

Fenerbahçe’nin Trabzon ile oynadığı maç sonrası çıkan olaylarda soyunma odası koridorlarda Fred’i korumaya çalışırken yaralanan İsmail Kartal’ın oğlu Galatasaray derbisinde ön plandaydı. Sarı lacivertliler saha ortasında bayrak açıp kutlama yaparken Galatasaray Stat Müdürü Ali Çelikkıran bayrağı almak için girişimde bulundu. Bu esnada itişmeler yaşanırken Çelikkıran, Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal’ın ekibinde analist uzmanı olarak görev yapan oğlu Emre Kartal tarafından darp edildi.

664A65Db253De8Dbee35280A

''ÇEKİL BURADAN YOKSA DAYAK YİYECEKSİN''

Olayların yatışmasının ardından yeniden içeriye giren Fenerbahçe Başkanı Ali Koç bu sırada, "Haydi bitti işimiz, gidebiliriz." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Galatasaray Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Eray Yazgan'a gerginlik sırasında "Buradan çıkmazsan dayak yiyeceksin" ifadesini kullandı.

664A56F53F57Feaf3Eda2C09

Başkan Ali Koç, kendi yöneticisi Selahattin Baki'ye de ''yeter artık, sus!'' diyerek tepki gösterdi. 

OLAYLAR KORİDORDA DA DEVAM ETTİ

Fenerbahçe takımı, Rams Park'tan ayrılırken ortalık bir kez daha karıştı. 

Fenerbahçeli yöneticiler ve Galatasaraylı yöneticiler arasında sinirler gerilirken araya güvenlik güçlerinin girdiği görüldü.

664A5Bed3F57Feaf3Eda2C30

Erden Timur da kameralara yansırken olayları yatıştırmaya çalıştığı görüldü.

DURSUN ÖZBEK VE ALİ KOÇ ARASINDA SERT ATIŞMA

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, maçtan sonra stadyumdan ayrıldığını ve olaylardan haberi olunca döndüğünü söylerken Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a ''yüreğin yetiyorsa gel, ben buradayım'' dedi.

O saatte stadyumdan ayrılan Ali Koç, Fenerbahçe Samandıra Can Bartu Tesisleri'nde yapmış olduğu açıklamada ''Bu sezonun gerçek şampiyonunun kim olduğunu bütün şerefsizler gördü. Dursun Bey, cesareti varsa daha önce de söylediğim gibi canlı yayında gelsin, karşımda konuşsun! GS TV'de buna dahil.'' dedi. 

İSTANBUL VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI

İstanbul Valiliği de yaşanan olaylar sonrası açıklama yaptı. 

Thumbs B C 9A8Aa81A229D55Ee56A6040D056D2B92

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, "Müsabaka sonrasında Basın ve Spor Savcısı talimatı doğrultusunda Stadyum Müdürü A.Ç'ye yönelik darp girişiminde bulunan 5 şahıs hakkında adli işlem başlatılmıştır." denildi.

SOSYAL MEDYADA DA TARAFTARLAR BİRBİRİNE GİRDİ

Yaşanan olayların ardından da her zaman olduğu gibi taraftarlar sosyal medyada da birbirine girdi. Hakem Arda Kardeşler'den Mert Hakan'a; Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a kadar pek çok şeye tepki çığ gibi büyüdü. 

Maçın 23. dakikasında Alexander Djiku'ya çıkan kırmızı kart sonrası Fenerbahçeli taraftarlar sosyal medyada Arda Kardeşler'e yoğun tepki gösterdi. 

I M G 0054

'EMRE KARTAL TUTUKLANSIN' DENİLDİ

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın oğlu Emre Kartal'ın maçtan sonra sarı-lacivertli takımın bayrağını almak isteyen stadyum görevlisini darp etmesi üzerine sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüdü. 

Galatasaraylı taraftarlar, İsmail Kartal'ın oğlu Emre Kartal'ın tutuklanmasını talep etti.

I M G 0057

ALİ KOÇ VE DURSUN ÖZBEK'E DE TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜDÜ

Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarları yaşanan olaylardan sonra rakip takım başkanlarına ciddi eleştirilerde bulundu. 

Ali Koç ve Dursun Özbek'e tepkiler hızlıca büyüdü. 

I M G 0061

I M G 0060

I M G 0059

I M G 0058

ALİ KOÇ BASIN TOPLANTISI YAPACAK

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, hem seçim süreci hem de maçta yaşanan olaylarla ilgili 23 Mayıs Perşembe günü basın toplantısı yapacak. 

Koç'a Galatasaray Kulübü suç duyurusunda bulunmuştu.

5 KİŞİ İFADEYE ÇAĞIRILDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Galatasaray-Fenerbahçe müsabakasının ardından yaşanan olaylara ilişkin başlatılan soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında, Fenerbahçe Kulübü doktoru Ertuğrul Karanlık, eski Fenerbahçe yöneticisi Hulusi Belgü ve İsmail Kartal'ın oğlu Emre Kartal ifadeleri alınmak üzere savcılığa çağırıldı.

İstanbul Valiliği, Galatasaray-Fenerbahçe maçı sonrasında Basın ve Spor Savcısı talimatı doğrultusunda Stadyum Müdürü A.Ç'ye yönelik darp girişiminde bulunan 5 kişi hakkında adli işlem başlatıldığını, stat içindeki olaylara karışanların kimlik tespiti çalışmalarının devam ettiğini bildirmişti.

PFDK'YA SEVKLER NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Yaşanan olaylardan sonra ismi geçen isimlerin ne zaman PFDK'ya sevk edileceği merak konusu oldu. 

Maçla ilgili sevklerin Perşembe günü gerçekleşmesi bekleniyor. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *