"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2609 %-0.03
37,0253 %0.03
2.307.697 %-0.348
3.020,88 -0,23
Ara
İşçi Haber Spor Kayserispor Kulübü Başkanlığına yeniden Ali Çamlı seçildi

Kayserispor Kulübü Başkanlığına yeniden Ali Çamlı seçildi

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Bellona Kayserispor'un olağanüstü seçimli genel kurulunda daha önce aday almayacağını açıklayan mevcut başkan Ali Çamlı, yeniden başkanlığa seçildi.

Kadir Has Kongre Merkezi Spor Salonu'nda düzenlenen kongre, divan başkanı ve üyelerinin seçimi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Sonrasında, faaliyet ve denetim raporları oylanarak değerlendirildi.

Başkan Ali Çamlı, konuşmasında 33 aydır Kayserispor başkanlığı görevini yürüttüğünü ve bu kongrede başkanlığının son günü olduğunu belirtti. Genel kurul kararını daha önce aldığını ve aday olmayacağını açıkladığını hatırlatan Çamlı, "Bugün aday değilim. Kayserispor için konuşan arkadaşların bu salona gelip aday olmalarını bekledim ama maalesef onların ellerinde sadece telefon ve dillerinden başka bir şeyleri yok. Bu konuda daha fazla konuşmayacağım." dedi.

Kayserispor'un gelir durumuna dikkat çeken Çamlı, kulübün ciddi finansal zorluklar yaşadığını vurguladı. "Kayserispor'un herhangi bir geliri yok ve bu duruma iki neden yol açtı," diyen Çamlı, bunlardan birincisinin kulübün uzun süre gelir elde edememesi olduğunu belirtti. İkincisi ise, şehrin büyük firmalarından veya önemli kişilerden yeterince destek alınamamasıydı. Çamlı, "Bu kulüp ayakta kalacaksa, şehrin önemli insanlarının veya büyük firmaların destekleriyle olur. Ancak, şehirdeki dedikodular ve engeller, Kayserispor’a yapılabilecek yardımların önünü kapatmıştır." şeklinde konuştu.

Şehirden Kayserispor'a destek beklediğini ifade eden Çamlı, kulübü teslim aldıkları durumdan mevcut durumuna geldiğinde inanamadığını söyledi. Kendisinin ciddi sağlık problemleri yaşadığını belirten Çamlı, "Genel kurul kararımı aldığım günden itibaren Kayserispor’un sorunlarını yönetim kurulumla çözme çabasına girdik ama bugün itibarıyla artık benden tamam. Allah hepinizden razı olsun. Tüm haklarım Kayserispor’a ve şehre helal olsun." dedi.

Kongrede söz alan MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, olağanüstü genel kurulun ancak olağanüstü bir durumun ortaya çıkması durumunda yapılması gerektiğini belirtti. Kayserispor’un sorunlarının istişare edilerek çözüme kavuşturulması gerektiğini ifade eden Ersoy, "Kayserispor düşmeyecek ve bunun için elimizden geleni yapacağız," dedi.

Ersoy, Kayserispor’un Onursal Başkanı Mehmet Özhaseki, Vali Gökmen Çiçek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile istişareler sonucunda bir yönetim kurulu listesi oluşturacaklarını belirtti. "Bu listeyi Allah nasip ederse seçtireceğiz. İstişareler sonucunda Kayserispor Kulübü Başkan adayı Ali Çamlı’dır." diye ekledi.

Kongre sonucunda tek listeyle yapılan seçimde, aday olmayacağını açıklayan Ali Çamlı, delegelerin teklifi ve oy birliğiyle yeniden başkan seçildi. Kongreye katılanlara teşekkür eden Çamlı, "Dostlarım ve büyüklerim, bugün liste vererek, bizi bu gemiyi yürütme noktasında biraz daha sabretmemi ve bu görevi yapmamı istiyorlar. Onları kırmamak ve şehrimin sıkıntıya düşmemesi için bu görevi sürdürmeye devam edeceğim." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *