"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2355 %0.05
37,0342 %0.01
2.308.740 %-0.337
3.021,30 0,97
Ara
İşçi Haber Spor Milli atlet Serkan Yıldırım'ın altın madalyası geri alındı

Milli atlet Serkan Yıldırım'ın altın madalyası geri alındı

Türkiye Milli Paralimpik Komitesi (TMPK), Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda altın madalya kazanan milli atlet Serkan Yıldırım'ın madalyasının, Uluslararası Paralimpik Komitesi'nin (IPC) itirazı üzerine üst mahkemenin verdiği kararla geri alındığını açıkladı.

Türkiye Milli Paralimpik Komitesi (TMPK), Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda altın madalya kazanan milli atlet Serkan Yıldırım'ın madalyasının, Uluslararası Paralimpik Komitesi'nin (IPC) itirazı üzerine üst mahkemenin verdiği kararla geri alındığını duyurdu.

TMPK'nin "Serkan’a Yargı Freni" başlığıyla yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye Milli Paralimpik Komitesi, IPC'ye karşı Almanya'da açtığı davada, Serkan Yıldırım'ın Paris 2024’te yarışabilmesi yönünde bir karar almış ve sporcumuz 100 metrede şampiyon olmayı başarmıştı. Ancak IPC, bu kararı üst mahkemeye taşıdı ve Yıldırım'ın 'yarışmaya uygun değil' olduğuna karar verdi. Bu nedenle, atletimiz 400 metre yarışının listelerinden çıkarıldı ve 100 metre madalyası da geri alındı."

Açıklamada, "Sporcumuzun haziran ayından beri süren hukuk mücadelesine devam edeceğiz. Pistte elde edilen başarıların yargı sürecinde kaybolmaması için Serkan Yıldırım'ın yanında olacağız. 100 metre madalyasını geri almak için yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız ve sporcumuzun hakkını savunacağız." denildi.

TMPK, Dünya Para Atletizm Federasyonu'nun sınıflandırma durumunu gözden geçirme kararına karşı Alman mahkemesinde itiraz ederek, Yıldırım'a Paris 2024'te mücadele etme hakkını kazandırmıştı. Milli sporcu, erkekler 100 metre T12 sınıfında altın madalya elde etmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *