"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2551 %0.1
37,1232 %0.27
2.300.416 %-1.889
3.015,29 0,77
Ara
İşçi Haber Spor Mourinho'nun hareketi dünya basınında: Futbolda yeni icat!

Mourinho'nun hareketi dünya basınında: Futbolda yeni icat!

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, Antalyaspor ile oynanan maçta Dzeko'nun ofsayt pozisyonuna gösterdiği tepkiyle dünya futbolunda dikkatleri üzerine çekti. Süper Lig’in 7. haftasında, Fenerbahçe deplasmanda Antalyaspor’u 2-0 mağlup ederken, Mourinho’nun VAR protestosu karşılaşmaya damgasını vurdu.

Ekranında maç görüntüsü olan bilgisayarını yayıncı kuruluşun kamerasının önüne koyan Mourinho, bu eylemiyle dış basında geniş yer buldu.

Karşılaşma sonrası konuya dair açıklama yapan Mourinho, "Ofsayt yoktu, bu yüzden pozisyonu kameranın önüne koydum. Rakibin sol beki ofsaytı bozuyordu. Bizim açımızdan bu temiz bir goldü." ifadelerini kullandı.

Mourinho’nun bu hareketi, uluslararası medya tarafından da yankı buldu.

"BİR MOURINHO ŞOVU DAHA"

Dailymail, Mourinho’nun hakem kararlarına itiraz etmenin "benzersiz bir yolunu bulduğunu" belirtirken, Planet Football, Mourinho’nun bilgisayarını kameranın önüne koymasının ardından sarı kartla cezalandırıldığını vurguladı. Daily Record, Portekizli teknik adamın tuhaf bir sarı kart aldığını detaylandırdı.

AS, Mourinho’nun protestosunu "Bir Mourinho şovu daha" başlığıyla sunarken, Sport 45, bu hareketin büyük yankı uyandırdığını ve "Mourinho'nun son gösterisi" ifadesini kullandı. Sky Sport ise "José Mourinho’nun protestosu: Dzeko'nun izin verilmeyen golü için bilgisayar kameranın önünde" başlığıyla tepkisini sayfasında yer verdi.

Dünya, Mourinho'nun hareketini konuşuyor: "Futbolda yeni icat"  - 1. Foto

La Gazzetta dello Sport, Mourinho için "Dahi ve delilik" ifadesini kullandı. Corriere dello Sport, Mourinho'nun yeni bir protesto yöntemi geliştirdiğini ve "Mourinho’dan daha önce hiç görülmemiş bir protesto" olduğunu belirtti. Eurosport ise Mourinho’nun kendine has tarzıyla futbol dünyasında yankı uyandıracak yeni bir harekette bulunduğunu ifade etti. A Bola, Mourinho'nun bilgisayarını kameraların önüne koymasına geniş yer ayırdı ve "Mourinho olağandışı davranışlarıyla yeniden ilgi odağı oldu" ifadesini kullandı. Record ise "İnanılmaz" başlığını atarak, "Mourinho, Edin Dzeko'nun iptal edilen golünün ardından tarzını gösterdi" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *