"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2706 %0
37,0230 %0.04
2.299.540 %-0.565
3.027,58 -0,01
Ara
İşçi Haber Spor NBA'da karantina süresi değişiyor

NBA'da karantina süresi değişiyor

NBA'da KOVID-19 testi pozitif çıkan aşılı oyuncular ve antrenörler için karantina süresi 6 güne indiriliyor.

ESPN pazartesi günü yayınladığı bildiride Ulusal Basketbol Birliği (NBA), KOVID-19 testi pozitif çıkan aşılı oyuncular ve antrenörler için karantina süresini, başkalarına bulaşma riski olmaması koşuluyla 10 günden altı güne indirdi. .

ESPN'in 200'den fazla oyuncunun sağlık ve güvenlik protokollerinde olduğunu bildirmesiyle, ligin ve oyuncuların vücudunun değişikliği kabul etmesine neden olan, artan vakalar nedeniyle birkaç NBA maçı ertelendi.

ABD basınında çıkan haberlere göre, Phoenix'ten Monty Williams ve Portland'dan Chauncey Billups da dahil olmak üzere altı baş antrenör de protokollere girdi.

Önce araştırma yapıldı

ESPN, isimsiz kaynaklara atıfta bulunarak, ekiplere gönderilen bir notta listelenen değişikliklerin araştırmaya dayandığını ve 35'in üzerinde döngü eşiğine (CT) sahip hiç kimsenin beş veya altı gün sonra tekrar bulaşıcı olduğunu gösteren verilere dayandığını söyledi. 

CT'nin, yeni koronavirüsü bulmak için bir testin kaç kez dönmesi gerektiğini ölçtüğünü de sözlerine ekledi.

NBA'in revize edilmiş KOVID-19 kuralları hakkındaki duyurusu, ABD sağlık yetkililerinin asemptomatik vakalar için önerilen izolasyon süresini önceki 10 günlük kılavuzdan beş güne kısalttığı gün geldi. 

Bu haber Reuters'tan Türkçeye çevrilmiştir. İlgili haberin İngilizcesini okumak için tıklayınız.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *