"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2505 %0.09
37,0850 %0.16
2.299.274 %-1.761
3.009,40 0,57
Ara
İşçi Haber Spor Okan Buruk: Hedefimiz 25. şampiyonluk ve 5. yıldız

Okan Buruk: Hedefimiz 25. şampiyonluk ve 5. yıldız

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ve Dursun Özbek, Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park'ta düzenlenen imza töreninde açıklamalarda bulunuyor.

Galatasaray'ı son 2 sezonda takımı şampiyonluğa ulaştıran teknik direktör Okan Buruk için RAMS Park'ta imza töreni düzenlendi. Törene Dursun Özbek de katıldı.

6662Bedabc17D6055D0C0F38

OKAN BURUK: HEDEFİMİZ 5. YILDIZ

''Bu odada tekrar sizlerle birlikte olmak çok güzel. Videonun sonu 'Winner Okan Buruk' olarak bitti ama asıl winner Galatasaray... Taraftarıyla birlikte Türk futbolunda en çok kupa kazanan takım Galatasaray. İki sene önce burada ilk imza töreniyle başlamıştık. Beni buraya layık gördüğü için sayın başkanımıza tekrar teşekkür etmek istiyorum. O zaman kadromuz da belli değildi ama şampiyonluğun en büyük adayının Galatasaray olduğunu söylemiştik.

Bu iki senede elde ettiğimiz şampiyonluklarla taraftarımıza verdiğimiz sözü tuttuk. Şampiyonlar Ligi'nde oynadığımız oyun çok değerliydi. Galatasaray taraftarına olan sorumluluğumuz çok büyük. Bunun bilincindeyiz. İlk günkü konsantrasyonumuzla devam edeceğiz. Bu göreve devam etmemi isteyen başkanımıza, yönetim kurulumuza ve büyük Galatasaray taraftarına teşekkür etmek istiyorum. Nice kupalara, nice başarılara ulaşacağız. Burada olmaktan çok büyük mutluluk duyuyuorum. Hedefimiz şampiyonluk ve Avrupa'da tekrar başarı. Ekibimle en iyisini yapmaya çalışacağız.

Hedef 25 hedef 5. yıldız. Bu seneki mottomuz bu olacak ve bizim için çok büyük motivasyon olacak.''

DURSUN ÖZBEK: HOCAMIZ BOŞ MUKAVELEYİ İMZALADI

''Bundan tam 2 yıl önce yine burada Okan hocamızın imza töreninde sözlerime şöyle başlamıştım: Bugün Galatasaray için yeni bir başlangıç ve uzun vadeli planlarımızın ilk adımı.

6662C0F0Bc17D6055D0C0F4E

İşte bu sözlerle iki yıl sonra Okan hocamla yine buradayız. Berbaerce inandığımız şeyleri başarmış olmanın gururuyla karşınızdayız. Bir önceki sezonu 13. bitiren takımı yeniden planlayarak sezona başlamak ve Cumhuriyet'in 100. yılında şampiyon olmak. İkinci sezonda Süper Kupa'yı kazanıp yine şampiyon olmak... İnanıyorum ki yolun çok daha başındayız. Kazanılacak çok başarı ve kupalar var. Aynı iki yıl önce olduğu gibi hocamız hiçbir rakam konuşmadı. Çok samimi söylüyorum boş mukaveleye imzasını attı. Elbette biz kendisini bu konuda madur etmeyeceğiz. Yönetim de gerekeni yapacak. Galatasaray'ın son 2 yılda başarılarıyla yarattığı bu hakimiyetin rakiplerimizde birtakım planlamara ittiğini hep beraber izliyoruz. Onları sahada kalmaya davet ediyorum. Umarım rekabetin sahada olması gerektiğini kabul edip buna göre davranırlar. Bizim için sırada 5. yıldız var. Her Galatasaraylı için bundan daha önemli olan Avrupa'daki hedeflerimiz var. Bunun için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağımı bildirmek isterim. Mayıslar yine bizim olacak. Okan hocama, ekibine, Ali Yiğit kardeşime bu yeni dönemde sonsuz başarılar diliyorum. Hocamla imzaladığımız anlaşmanın Galatasaray için hayırlı olmasını diliyorum.''

Okan Buruk ve Dursun Özbek'in açıklamalarından sonra basın mensuplarının sorularına geçildi. 

Soru: Mayıs 2019'da 'Küme düşer' denilen Rizespor'u ligde tuttuktan sonra Galatasaray'da şampiyonluk yaşayacaksınız deseler inanır mıydınız? Hedefleriniz neler?

Okan Buruk: ''Hedefim bir gün Galatasaray'a teknik direktör olabilmekti. Akhisar'da kupa kazanmak çok zordu. Bunu başarıdk. Ardından Başakşehir'de şampiyonluk ve Galatasaray'da iki şampiyonluk. Hayalimi yaşıyorum. İlk başta hedefimiz 5. yıldız. Galatasaray'ın hayalleri bitmiyor. Hiçbir camiaya benzemeyen özelliklerimiz var. Başarıyla mutlu olan bir camiayız. Bu sene daha tutkulu olmamız gerekiyor. Avrupa'da insanların ağzında bir tat bırakmıştık. Şampiyonlar Ligi'ne kalmak istiyoruz.''

JOSE MOURİNHO YORUMU

Soru: Jose Mourinho'nun Fenerbahçe'ye gelmesinde bir katkınız olduğunu düşünüyor musunuz?

Okan Buruk: ''Görüşmelerde ben yoktum (Gülerek). Beşiktaş yeni bir teknik direktör getirdi. Trabzonspor bence Türkiye'nin en değerli hocalarından biri olan Abdullah Avcı ile devam ediyor. Dört takım da çok çekişmeli bir lig yaşayacak. Bizim avantajımız biraz daha bu ligi daha iyi bilmek. Bu rekorları kırıyorsak rakibimiz olduğu için kırıyoruz. Rakibimiz olmasa biz de belki 102 puana ulaşamayacaktık. Fenerbahçe ve bir önceki sezon Beşiktaş bizim performansımızı yukarı çeken takımlardı. Tek hedefimiz yine şampiyonluk. Rakibimizin veya hocasının kim olduğu bizim için önem taşımıyor. Kendi başarımıza odaklanacağız. İyi konsantre olduğumuzda bu ligin en favori takımı Galatasaray olacaktır.''

DURSUN ÖZBEK'TEN ERDEN TİMUR YORUMU

Soru: Erden Timur'un ayrılığıyla birlikte transferinde katkı olduğu oyuncuların olduğu iddia ediliyor. Ayrılmayı düşünen futbolcu var mı? Erden beyin ayrılırken 'Tutunacak bir dalım kalmadı' demişti. Öncesinde veya sonrasında kendisiyle konuştunuz mu? 

Okan Buruk: Oyuncularımızla hep iletişim içindeyiz. Oyuncularım buraya tutkuyla bağlı. Erden bey de burada olmasa da hep bizimle birlikte. Hepimizin Galatasaray'a adanmış bir hayatı olduğu için oyuncularımın ayrılığı ile ilgili bir durum yok. Ayrılmak istediğimiz birçok oyuncu olabilir. Bizim devam etmek istediğimiz oyuncular var. Aynı konsantrasyonla oyuncularımız elinden geleni yapacak.

Dursun Özbek: Erden kardeşimi Galatasaray'a 2016'da ben davet ettim. Benim forma sponsorum olması için ikna ettim. Galatasaray Spor Kulübü ile ilk tanışması 2016'da oldu. Benden sonra da yine Galatasaray'la ilişkisi hiç kesilmedi. Her zaman Galatasaray'a bağlı ve hizmet eden bir arkadaşımız. Yeni dönemde bizimle çalışmayacağını söyledi. Ben kendisine devam etmesinin daha iyi olacağını düşünerek kendisine teklifte bulundum. Galatasaray Spor Kulübü diğer kulüplere hiç benzemiyor. Galatasaray eleştiriye çok açık bir kulüp. Eleştirileri dinlemek zorundasınız ve bunlardan faydalanmak zorundasınız. Galatasaray Spor Kulübü'nün çok dikkat ettiği hususlardan biri de şeffaflık. Bu saydığım özellikle 1905'den değil 1481'den geliyor. Eleştiriye açık olmak, şeffaflık ve ekip çalışmasına yakın olmak. En önemlisi de hesap verebilir olmak. Bu esaslar içinde her yönetim eleştirilmişti. Benim bir önceki dönemimi ve rahmetli Mustafa Cengiz'in dönemini hatırlayın. Erden kardeşim için de benzer eleştiriler ve söylemler gündeme geldi. Bugün bana 'Daha önceki dönemizideki gibi değilsiniz' deniyor. Erden kardeşim genç ve hassas bir kardeşim. Bunlardan etkilendiğini düşünüyorum. Erden kardeşimin Galatasaray'a verdiği katkılar devam edecektir. Her zaman kapımız kendisine açık. İyi bir Galatasaraylı olmanın gerekliliklerini Erden kardeşim de zamanı gelince yapar. Galatasaray dediğimiz zaman 500 yıllık bir çınardan bahsediyoruz. 500 yıllık çınarın ne kadar çok dalı vardır. Eğer tutunacak bir dal ararsan mutlaka vardır. Galatasaray'ın getirdiği esaslar çerçevesinde Galatasaray'daki bütünlük ve beraberlik hiçbir zaman bozulmaz. Galatasaraylı eleştiriler, ortak akıllara hareket etmeyi arar. Zaten bu yüzden Türkiye'nin en büyük kulübü ve en büyük sivil toplum örgütü. Avrupa'da tanınmasının en önemli sebebi de budur. Bütün bunların çerçevesinde Erden kardeşimin Galatasaraylılığı hiçbir zaman tartışılmaz. Galatasaray'ın saydığım bu değerlerine dikkat etmek lazım. Genç olmasının etkisiyle bugün bu kararı aldı. Ben kendisini beraber çalışmaya davet etmiştim.

DURSUN ÖZBEK: TRANSFERİN BAŞINDA BEN VARIM 

Soru: Transferin başında kim olacak?

Dursun Özbek: Futbolu kastediyorsanız bu branş Galatasaray Sportif AŞ ile yürütülüyor. Bunun başında da ben varım. Dün de bendim bugün de benim. Heme amatör branşlarda hem futbolda yapılan bütün transferlerin başında dün de ben vardım bugün de ben varım. Başkanın bir ekibi vardır. Hocasıi scout ekibi ve yardımcıları vardır. Transferin başında her zaman başkan vardır. Bu bugün böyle değil geçmişten beri böyle. Galatasaray'da başkanlık sistemi vardır. Her olayın sorumlusu başkandır. Bunun böyle bilinmesinde fayda var. 

Soru: İlk 11'e net kaç takviye istiyorsunuz? Batshuayi'ye bir ilginiz var mı?

Okan Buruk: Sezon öncesi tüm oyuncular kampta yarışır. Her bölgeye birbiriyle yarışacak oyuncular getireceğiz. İlk 11'e 3 veya 4 oyuncu gibi duruyor. Birçok isim bizim için yazılıyor. Transfer listemiz var ve görüştüğümüz oyuncular var. Hücum hattı ile ilgili hazırlıklarımız var ama Batshuayi ile ilgili bir talebimiz olmadı.

OKAN BURUK: TRANSFERLER KAMPA YETİŞECEK

Soru: Oyuncuların hangi döneme yetişmesini uygun görüyorsunuz? Beklentiniz nedir? Avrupa'da Galatasaray'ı nereye kadar izleyebileceğiz?

Okan Buruk: Geçen sezon bizim çok önemli bir oyuncumuza çok önemli bir teklif geldi ve bunu değerlendirdik. Sonrasında devre arasında hemen oyuncu bulmak çok kola değil. Birçok oyuncuyu farklı mevkilerde kullandık. Bizim kafamızda hep 'Bu mevkide biri sakatlanırsa ne yapabilirz?' şeklinde sorular var. Sezon içinde sakatlık ve ceza durumları olabiliyor. Kaan, Barış ve Berkan'ı birçok mevkide kullanarak verim aldık. Az önce söyledim. Transferleri kamp dönemine yetiştirmeye çalışacağız. Dört haftalık süreçte transferleri yapmak istiyoruz. En iyisini almaya ve bulmaya çalışıyoruz. Yüzde yüz emin olduktan sonra çok kaliteli oyuncuları buraya getirmek istiyoruz. Transfer edeceğimiz oyunculardan biri Avrupa Şampiyonası'nda da olabilir. Acelemiz yok ama kampta birlikte olmak çok daha değerli oluyor bizim için.

Soru: İlkay Gündoğan hakkında ne düşünüyorsunuz? Sayın başkan şampiyonluk sonrası yine aynı mutluluğunuz var. Bunun sebebi bugünkü imza mı? Fenerbahçe'de başkanlık seçimi var. Karşınızda kimi muhatap almak istersiniz?

Dursun Özbek: 50 senelik iş hayatımda Okan hocam kadar çalışkan birini görmedim. İki yıl birlikte olacağız hocamla ve inşallah bizden sonra da Galatasaray'a hizmet etmeye devam eder. Çalışılması çok keyifli bir insan. Bugünkü toplantıda da oldukça keyifliyim. Ali Yiğit dünya tatlısı bir çocuk. Ali Yiğit'i de transfer ettik. Hocanın Florya'da yarattığı bir aile yapısı var. Daha önce de bu işi yaptım ama bu dönemde ailecek birlikte oluyoruz. 2022'deki Haziran seçiminden beri kulüpte huzur, birlik-beraberlik ve sevgi iklimi istemiştim. Camia ve takım içinde bunu yakaladığımız düşünüyorum. Bunun baş aktörü de Okan hocam... Bu imza beni çok mutlu etti. Hocamla kazandığımız başarılar çok önemli. Taraftarlarımızın memnuniyeti beni mutlu etmeye yetiyor. Şampiyonluk hedefi Galatasaray'da bitmek. 5. yıldızı elde ederek benzer keyfi hocamla yaşamak istiyorum. Bize rakip farketmez. Ali beyle de Aziz beyle de çalıştım. Konuşmalarını dinlemek lazım. Fenerbahçe Genel Kurulu'nu ilgilendiren bir konu. Kendileri için en iyisini seçeceklerdir diye düşünüyorum.

Okan Buruk: İlkay Gündoğan çok önemli bir oyuncu. Herkes takımında görmek ister. Benim bildiğim kadarıyla kariyerine Barcelona'da devam etmek istiyor. İyi de bir Galatasaraylı... Sadece futbolcu olarak değil karakterli bir oyuncu. Barcelona'da bir yıl daha devam edecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *