"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2551 %0.1
37,1232 %0.27
2.300.416 %-1.889
3.015,29 0,77
Ara
İşçi Haber Spor Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu 15 spor branşını iptal etti: Sebep tasarruf tedbirleri gösterildi

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu 15 spor branşını iptal etti: Sebep tasarruf tedbirleri gösterildi

17 Mayıs tarihinde basın açıklamasında bulunan üniversiteler arası spor müsabakalarından sorumlu olan Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu, 15 farklı spor branşında artık faaliyet gösterilmeyeceğini duyurdu.

208 üniversite, 38 bin 309 öğrenci, 91 spor dalı ve 178 spor faaliyetinden sorumlu olan Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu, son yaptığı basın açıklamasında 15 farklı spor branşında artık faaliyet gösterilmeyeceğini bildirdi. 

Ünilig adlı müsabaka kurumu dahilinde üniversiteler arası çalışmalar sürdüren federasyon, Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı olarak faaliyet göstererek farklı branşlarda müsabakalar düzenliyor.

BASIN AÇIKLAMASI METNİ

Söz konusu federasyonun 17 Mayıs tarihinde yaptığı basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Üniversitelerimizin Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığından yeterli bütçe olmadığı için birçok spor faaliyetlerimize katılım sayıları oldukça düşmüştür. Diğer taraftan Ünilig olmayan faaliyetlerde Üniversitenizin yarışmalara katılımını kolaylaştırmak için devletimize ait kamu kurumlarında konaklama ve beslenme için üniversitelerimize imkan sunulmuştur. Ancak böyle olmasına rağmen federasyonumuzun doğal bir göreviymiş gibi üniversitelerin kendilerinin üstlenmeleri gereken sorumlulukları, Federasyonumuza olumsuz olarak yansıdığı görülmüştür.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu olarak federasyonumuzun görevi sporcularımızın yol, konaklama ve beslenme hizmetlerini karşılamak değil yarışmaları düzenlemek ve organize etmektir.

Diğer taraftan Devletimizce tasarruf tedbirleri yayınlanmış olup, kurumların bunlara uyması istenmiştir.

Bu tasarruf tedbirleri federasyon bütçesinde de zorluklara neden olmuştur. Bu bağlamda;

Crosminton, Fetihspor Fest, Korfbol, Flag Futbol, Ragbi 7, Ragbi 13, Atletizm, Alanya Plaj Festivali, Plaj, Hentbolu, Halter, Güreş, Yağlı Güreş, Boks, Wushu, Cimnastik.

Yukarda belirtilen branşlarımız iptal edilmiştir.

Bilgilerinize saygıyla sunulur."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *