Küçük yaşlarda ekmek parası kazanmak için çalışma hayatına atılan stajyer ve çıraklar sigortalarının emeklilikte bağlayıcı sayılmasını ve emeklilikte önlerinde bulunan engellerin kaldırılmasını istiyor.

5000 ve kısmi emeklilik mağdurları talep değil haklarını istiyor! 5000 ve kısmi emeklilik mağdurları talep değil haklarını istiyor!

EYT Staj Çıraklık Sigortası Dahil Edilecek Mi?

EYT’de staj ve çıraklık sayılıp sayılmayacağı ile ilgili araştırmalar sürerken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanı Vedat Bilgin de CNN Türk Canlı yayınında konuya ilişkin bilgi verdi. Staj ve çıraklık için açıklama yapan Bakan Bilgin ”Staj bir çalışma olarak sayılmıyor, orada biz işçi işveren ilişkisi olmuyor. Çıraklıkta da durum farklı onun içinde bir çalışma yapıyoruz. Biz EYT çalışmasını ben daha bakan değilken çalışmaya başladık. Emekli olacak insanların yaş ortalamasının nereye geleceğine baktık. 50 yaş ortalaması makul bir orandı. Türkiye’nin nüfusu hala genç bir nüfus. Türkiye’de istihdam yarattığımız sürece çalışma yapabileceğimiz insanlar var.” dedi.

EYT’ye Staj Eklenecek Mi?

Staj süresinin EYT kapsamında dahil edilip edilmeyeceği merak edilirken, staj süresinin sayılması beklenmiyor. EYT düzenlemesi, çıraklık ve staj sigortasını kapsamayacak.