Taşeron işçiler ve belediye şirket işçileri yıllardır yetkililerin verdiği kadro sözlerinin yerine getirilmesini beklerken artan ekonomik krizle birlikte zorlaşan yaşam koşullarından kurtulmak için kadroya alınmayı, eşit işe eşit maaş ve eşit hak talep ediyorlar.

DİSK'ten Taksim çağrısı! 1 Mayıs bildirilerini Beşiktaş'ta dağıttılar DİSK'ten Taksim çağrısı! 1 Mayıs bildirilerini Beşiktaş'ta dağıttılar

Kadro bekleyen Taşeron işçiler ve belediye şirket işçileri seçim öncesi bu mağduriyetin giderilmesini talep ediyor. Twitter'da etkinlik düzenleyen vatandaşlar yetkililere seslenerek bu mağduriyetin bir an önce çözülmesini istiyor. Başta Cumhurbaşkanlığı ve CİMER olmak üzere, ilgili makamlara yazdıkları dilekçe ve mektuplarla yaşadıkları sorunları anlatan Taşeron işçiler ve belediye şirket işçileri kadro hakkı için mücadele etmeye devam ediyor. 

Kamu Taşeron İşçileri (Taşeron-İş) Sendikası öncülüğünde taşeronlar ve belediye şirket işçileri hakkında basın açıklaması düzenlenecek. 

Kamu Taşeron İşçileri ( Taşeron-İş ) Sendikası Genel Başkanı Mahmut Yıldız da basın açıklamasına katılacak. 16 Nisan'da 15.00'da Ankara'da Ulus Meydanı'nda düzenlenecek olan basın açıklamasına binlerce taşeron ve belediye şirket işçisinin katılması bekleniyor.