Ramazan Bayramı tatilinin yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlar tatil planı kurmaya başladı. Ancak tatil severleri üzecek zam haberi geldi.

Tüm Otobüsçüler Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Yıldırım zamlara ve otobüs seferlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ziyaretini erteledi Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ziyaretini erteledi

Yıldırım, otobüs firmaları arasında rekabet olduğuna dikkat çekerek, seçim ve Ramazan Bayramı öncesinde otobüs biletleri fiyatlarında yaklaşık yüzde 20 artış yaşandığını aktardı.

NORMAL SEFERLERDE BİLETLER TÜKENDİ

Yıldırım, 31 Mart'ta yapılacak seçimler sebebiyle bu hafta otobüs firmalarında hareketlilik olduğunu belirterek, "Önümüzdeki haftanın yarısından itibaren otobüs seferlerinde Ramazan Bayramı tatili yoğunluğu yaşanacak. Normal seferlerde biletler tükendi. Ramazan Bayramı tatili nedeniyle otobüslere ek seferler düzenlendi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bu konuda bir düzenleme yaptı. Turizm araçlarının da yolcu taşımada kullanılması için geçici bir düzenlemeyi hayata geçirdi. Düzenleme Ramazan Bayramı boyunca geçerli olacak. Ayrıca Ramazan Bayramı tatili süresince düzenlenecek ek seferlerle günde yaklaşık 15 bin otobüs yolcu taşıyacak. Ek seferler daha çok Ramazan Bayramı öncesinde ve sonrasındaki 3 gün yoğunlaşacak. Bu sürede yaklaşık 6,5 milyon kişinin otobüslerle seyahat etmesini bekliyoruz." şeklinde açıklamada bulundu.

Ek olarak Yıldırım, şu anda ülke genelinde günde ortalama 11 bin otobüs seferi düzenlendiğini vurguladı.