Uzun zamandır çözülmeyi bekleyen konuların Meclis'te gündeme gelmesi vatandaşları heyecanlandırıyor. Çeşitli mecralarda yetkililere seslerini duyuraya çalışan birçok kesimden mağdurlar, sorunlarının çözümü için müjdeli haber beklemeye devam ediyor.

Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ankara Milletvekili İdris Şahin, TBMM kürsüsünde yaptığı konuşmada kursiyer teğmenler, sözleşmeli er, erbaşi uzman çavuşlar, KHK, mülakatsız atama gibi birçok mağduriyetin sesi oldu.

Şahin, sosyal medya hesabında "Kursiyer Teğmen ve Askeri Öğrencilerin de adalet arayışı devam etmektedir." ifadeleriyle konuşmasını paylaştı:

Şahin sözleşmeli er, erbaş ve uzman çavuşlar için ise, “Vatan savunmasının sözleşmesi olmaz!” diyenlere soruyoruz, askerini mağdur eden devlet olur mu? Sözleşmeli uzman çavuşların haklarını vermek için yeni anayasaya mı ihtiyaç duydunuz?" ifadeleriyle konuşmasını paylaştı:

"Kanayan yaralardan birisi de KHK sorunu…"

"Kamuda işe alımlarda mülakatı kaldırmak için mevcut anayasa yeterli değil mi?"

MSB duyurdu: Irak ve Suriye'de 7 terörist etkisiz hale getirildi MSB duyurdu: Irak ve Suriye'de 7 terörist etkisiz hale getirildi
Editör: Zeynep Peksoy