"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2798 %0
37,0555 %0.05
2.312.246 %0.058
3.025,31 -0,09
Ara
İşçi Haber Teknoloji AB'den teknoloji firmalarına yeni yasa

AB'den teknoloji firmalarına yeni yasa

Avrupa Birliği'nin teknoloji şirketlerinin çocuklara yönelik cinsel istismarla mücadelede daha etkili olabilmesi için yeni bir yasa çıkaracağı açıklandı.

Bir gazeteye röportaj veren üst düzey yetkili, Avrupa Birliği'nin teknoloji şirketlerinin çocuklara yönelik cinsel istismarla mücadelede daha fazlasını yapmasını ve mevcut gönüllü düzenlemeleri güçlendirmesini zorunlu kılmak için önümüzdeki aylarda yasa çıkarmayı planladığını söyledi.

AB İçişleri Komiseri Ylva Johansson, Alman Welt am Sonntag'a internet servis sağlayıcılarının ve sosyal medya firmalarının 2019'da 17 milyon olan çocuk cinsel istismarıyla ilgili 2020'de 22 milyon suç bildirdiğini ancak bunun gerçek sayının sadece bir kısmı olduğunu söyledi.

''Gönüllü bir rapor artık yeterli olmayacak''

Johansson, "Önümüzdeki aylarda şirketlerin çocuk cinsel istismarını tespit etmesini, raporlamasını ve ortadan kaldırmasını gerektirecek bir yasa önereceğim. Gönüllü bir rapor artık yeterli olmayacak." dedi.

Mevcut AB kuralları uyarınca, Facebook ve Google gibi sosyal medya ağları ve posta ve mesajlaşma servisleri , suçları takip edip etmeme konusunda bir seçeneğe sahiptir.

Johansson, küçüklerin istismarına karşı mücadelenin daha iyi koordine edilmesi gerektiğini ve önleme, kanun yaptırımı ve mağdur desteğini iyileştirmek için uzman bir Avrupa merkezine ihtiyaç olduğunu söyledi.

Bu haber Reuters'tan Türkçe'ye çevirilmiştir. Haberin İngilizcesini okumak için lütfen tıklayınız.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *