"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2436 %0.07
37,0480 %0.07
2.297.032 %-1.771
3.011,89 0,66
Ara
İşçi Haber Teknoloji Apple'a, App Store ödeme yöntemlerini kısıtladığından para cezası!

Apple'a, App Store ödeme yöntemlerini kısıtladığından para cezası!

Hollandalı tüketici gözlemcisi, Apple'a App Store anlaşmazlığı nedeniyle 5,7 milyon dolar para cezası verdi.

Tüketiciler ve Pazarlar Kurumu (ACM), iPhone üreticisinin Hollanda'daki yazılım uygulaması üreticilerinin App Store'dan erişilebilen uygulamalarla tanışmak için diğer ödeme yöntemlerini kullanmasına izin vermeyerek pazardaki hakim konumunu kötüye kullandığını iddia ediyor.

ACM, Apple'ın zorunlu kıldığı değişiklikleri kaldırmakiçin 15 Ocak tarihini kaçırmasından bu yana 5 milyon avroluk para cezası uyguladı. 

ABD şirketinin geçtiğimiz hafta kararına uymak için yeni bir teklifte bulunmadığını söyledi.

Watchdog yaptığı açıklamada, "Apple'a nasıl uyum sağlayabileceklerini açıkça açıkladık..." dedi. Ancak şimdiye kadar herhangi bir öneriyi ciddiye almadılar.” dedi. Apple bugün yorum yapmayı reddetti.

Apple'ın App Store'un uygulama geliştiricilerinin ödeme sistemini münhasıran %30'luk komisyonlarla kullanma gereksinimi, son zamanlarda Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere birçok ülkede inceleme altına alındı.

Blog gönderilerinde Apple, flört uygulaması üreticilerinin alternatif ödeme yöntemlerinin etkin olduğu yeni bir uygulama göndermelerine izin vererek Hollanda kararına uyduğunu belirtti. 

Apple, işlemediği tüm uygulama içi ödemeler için hala %27 komisyon almayı planladığını, ancak işleme koyduğu %30'un biraz altında olduğunu söyledi.

ACM, Apple'ın bu hareketlerini, yazılım geliştiricilere makul olmayan bir yük getirdiği ve uyumluluk anlamına gelmediği gerekçesiyle reddetmiştir.

Ne Apple ne de ACM, haftalık cezalardan herhangi birinin ödenip ödenmediği konusunda yorum yapmadı, ancak hepsinin hala ödenmemiş olduğu anlaşılıyor.

Bu haber Reuters'dan alınmıştır.

Bunlara da göz atabilirsiniz!

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *