"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2893 %0.08
36,9745 %-0.08
2.279.561 %-0.689
3.021,64 -0,21
Ara
İşçi Haber Teknoloji Avustralya'da sosyal medya için yasa

Avustralya'da sosyal medya için yasa

Avustralya Başbakanı Scott Morrison, sosyal medyayı kapsayan yeni bir yasa çıkaracaklarını açıkladı.

Avustralya Başbakanı Scott Morrison pazar günü yaptığı açıklamada, Avustralya'nın sosyal medya devlerinin karalayıcı yorumlar yapan kullanıcıların ayrıntılarını vermesini sağlayacak bir yasa çıkaracağını söyledi.

Hükümet, Twitter (TWTR.N) ve Facebook (FB.O) gibi platformların sitelerinde yayınlanan iftira niteliğindeki materyaller için sorumluluğunun kapsamına bakıyor ve ülkenin en yüksek mahkemesinin yayıncıların tutuklanabileceğine karar vereceğini belirtti.

Karar, CNN gibi bazı haber şirketlerinin Avustralyalıların Facebook sayfalarına erişimini engellemesine neden oldu.

Morrison, televizyonda yayınlanan bir basın konuşmasında, "Çevrimiçi dünya, botların, bağnazların, trollerin ve diğerlerinin anonim olarak dolaşıp insanlara zarar verebileceği vahşi bir batı olmamalıdır.Gerçek dünyada olabilecek şey bu değil ve dijital dünyada olması mümkün değil."dedi.

Güvenli hale getirmezlerse biz yasalarla getiririz

Yeni mevzuat, bir şikayet mekanizması sunacak, böylece birileri sosyal medyada karalandığını, zorbalığa uğradığını veya saldırıya uğradığını düşünürse, platformun materyali kaldırmasını talep edebilecek.

İçerik geri çekilmezse, bir mahkeme süreci bir sosyal medya platformunu yorum yapanın ayrıntılarını vermeye zorlayabilir.

Morrison, "Dijital platformlar - bu çevrimiçi şirketler - bu içeriğin kaldırılmasını sağlamak için uygun süreçlere sahip olmalıdır.Mekanı onlar yarattı ve güvenli hale getirmeleri gerekiyor, yapmazlarsa onlara bu tür kanunlar (yasalarla) yaparız."açıklamalarında bulundu.

Bu haber Reuters'den Türkçeye çevrilmiştir. İlgili haberin İngilizcesini okumak için tıklayın.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *