"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
34,4874 %0.07
36,2632 %-0.25
3.375.098 %3.519
2.959,29 0,82
Ara
İşçi Haber Teknoloji Dijital dünyada eşitsizlikler: Düşük gelirli ülkelerde dört kişiden üçü internete erişemiyor

Dijital dünyada eşitsizlikler: Düşük gelirli ülkelerde dört kişiden üçü internete erişemiyor

Dünya Bankasının raporu dijital hizmetlere erişimdeki eşitsizlikleri ortaya koydu. Raporda, düşük gelirli ülkelerde dört kişiden yalnızca birinin internete erişebildiği, bağlantı fiyatlarının da yoksullar için çok daha yüksek olmaya devam ettiği vurgulandı.

Dünya Bankasının 2023 yılına dair "Dijital İlerleme ve Eğilimler Raporu", birçok alanda ülkelerin dijital teknoloji üretimi ve kullanımına ilişkin kapsamlı analiz sunarken dijital hizmetlere erişimde ülkeler arasındaki uçurumu gösterdi.

Raporun bulgularına dair Bankadan yapılan açıklamada, internet hızı, veri trafiği ve dijital kullanımdaki uçurumun, düşük ve orta gelirli ülkelerdeki bireyler ve firmalar için dijital kazanımları engellediği ifade edildi.

Açıklamada, tüm ülkelerde dijitalin benimsenmesinde önemli bir artış görülmesine rağmen düşük gelirli ülkelerde dört kişiden yalnızca birinin internete erişebildiği kaydedildi.

Zengin ülkelerde kişi başına düşen ortalama mobil geniş bant trafiğinin, düşük gelirli ülkelerdeki trafiği 20 kattan fazla, sabit geniş bant trafiğinin ise 1700 kattan fazla aştığı vurgulanan açıklamada, 2023 yılında ortalama sabit ve mobil geniş bant hızlarının, yüksek gelirli ülkelerde düşük gelirli ülkelere kıyasla 5 ila 10 kat daha yüksek olduğu bildirildi.

Açıklamada, yine de fiyatların yoksullar için çok daha yüksek olmaya devam ettiği belirtilerek, düşük gelirli ülkelerde ortalama sabit geniş bant fiyatlarının 2022'de aylık gelirin üçte birini oluşturduğu aktarıldı.

EN PAHALI BAĞLANTI ERİŞİMİ AFRİKA'DA

En ucuz akıllı telefonun bile, günde 2 doların altında gelirle yaşayan kişilerin yıllık gelirinin yüzde 14'ünden fazlasına karşılık geldiği ifade edilen açıklamada, Afrika'nın en pahalı bağlantıya eriştiği, dijital finansal hizmet alımının en düşük düzeyde olduğu bölgenin ise Orta Doğu ve Kuzey Afrika olduğu kaydedildi.

Açıklamada, raporun, dijitalleşmenin başladığı yerde ekonomik büyümeyi, istihdamı ve dayanıklılığı artırdığını ortaya koyduğuna değinilerek, bilgi teknolojisi (BT) hizmetleri sektörünün 2000'den 2022'ye kadar küresel ekonominin neredeyse iki katı kadar hızlı büyüdüğüne işaret edildi.

Aynı dönemde, dijital hizmetlerde istihdamın, yıllık yüzde 7 ile toplam istihdam artışının altı katı kadar arttığı bilgisi verilen açıklamada, Kovid-19 salgını sırasında dijital çözümlere yatırım yapan işletmelerin dijital olarak etkin olmayan firmalara kıyasla satış seviyesinin yalnızca yarısını kaybettiği vurgulandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *