"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2893 %0.08
36,9745 %-0.08
2.279.561 %-0.689
3.021,64 -0,21
Ara
İşçi Haber Teknoloji e-Arşiv fatura nedir? e-Arşiv fatura kullanmanın avantajları nelerdir?

e-Arşiv fatura nedir? e-Arşiv fatura kullanmanın avantajları nelerdir?

e-Arşiv fatura, faturaların elektronik bir ortada hazırlanması, elektronik ortamda saklanması, ibrazı ve raporlanmasını içeren bir uygulamadır.

e-Arşiv fatura Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenen standartlar çerçevesinde faturaların elektronik bir ortada hazırlanması, elektronik ortamda saklanması, ibrazı ve raporlanmasını içeren bir uygulamadır. Bu bağlanma e-Arşiv elektronik bir fatura türü sayılabilir. e-Arşiv  fatura alışveriş sonrasında kullanıcıya göndermeniz gereken son evraktır. Özellikle e ticaret işletmeleri müşterilerine alışverişten sonra posta veya SMS aracılığı ile e-Arşiv fatura gönderimi yapmalıdır.

İş ilişkisi içerisinde bulunduğunuz kitleler arasında e fatura uygulamasına geçiş yapmış işletmeler varsa e-Arşiv fatura gönderimi de yapabilirsiniz. Yasalar gereği faturaların belirli bir süre boyunca arşivde muhafaza edilmesi gerekir. e-Arşiv fatura uygulaması sayesinde-Arşiv  için fazladan yer ayırma zorunluluğu da ortadan kalmış olur.

E-ARŞİV FATURA ZORUNLULUĞU 

e-Arşiv fatura sistemi resmi kurumlarda hukuki bir belge olarak nitelendirilir. e-Arşiv fatura zorunluluğu Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenen kuralara ve bulunduğunuz sektöre göre farklılık gösterebilir. Gelir İdaresi Başkanlığının tebliğine göre 2022 yılında yıllık cirosu 3 milyon TL ve üzerinde olan firmaların e-Arşiv fatura sistemine geçmeleri zorunludur.

Aynı gün içerisinde vergi mükellefi olsun ya da olmasın oluşturulan faturaların toplam fatura tutarı belli bir miktarı geçiyorsa bu faturaların da elektronik bir ortamda e-Arşiv olarak hazırlanması gerekir.

E-ARŞİV FATURA KULLANMANIN AVANTAJLARI 

e-Arşiv fatura uygulamasının en önemli avantajları arasında düşük maliyetli olması yer alır. Baskı için gerekli ola kâğıt gibi malzemelerin kullanımını ortadan kaldıran bu uygulama elektronik ortamda güvenilir faturalar oluşturmanıza imkân sunar.

e-Arşiv fatura müşterilerinize hızlı bir hizmet sunar. e-Arşiv fatura aracılığı ile müşterilerinize alışveriş sonrasında hızlı ve güvenli bir şekilde fatura bilgilerini gönderebilirsiniz. Elektronik ortamda oluşturduğunuz faturaları SMS veya posta aracılığı ile hızlı bir süreç içerisinde müşterilinize ulaştırabilirsiniz.

e-Arşiv ile oluşturduğunuz faturalar gelir idaresi başkanlığı tarafından kullanıma sunulur. Sorgu sisteminden yararlanarak bu dijital belgelerin geçerlilikleri gönül rahatlığı ile görüntülenebilir. Bu sayede müşterileriniz ile aranızda sağlıklı bir güven ilişkisi oluşturmanız mümkün hale gelir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *