"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2613 %0
36,9912 %-0.04
2.281.450 %-0.577
3.036,47 0,28
Ara
İşçi Haber Teknoloji Facebook Rusya'ya para cezası ödeyecek

Facebook Rusya'ya para cezası ödeyecek

Interfax haber ajansının yaptığı paylaşıma göre Facebook, yasa dışı içeriği silmediği için Rusya'ya 229.643 $ para cezası ödedi.

Interfax haber ajansının pazar günü bildirdiğine göre, Facebook (FB.O) , Moskova'nın yasa dışı bulduğu içeriği silmediği için Rusya'ya borçlu olduğu 17 milyon ruble (229.643 $) para cezası ödedi.

Facebook'un ana şirketi Meta, Alphabet'in Google'ı (GOOGL.O) ile birlikte , içerikle ilgili olarak Rus mevzuatının mükerrer ihlallerinden şüphelenildiği için önümüzdeki hafta bir mahkeme davasıyla karşı karşıya ve Rusya'daki yıllık gelirinin bir yüzdesi para cezasına çarptırılabilir.

Facebook, pazar günü yapılan açıklamaya henüz bir yanıt vermedi.

İcra memurları gönderildi

Rusya, Ekim ayında Facebook'a uygulanan 17 milyon rublelik para cezasını tahsil etmek için devlet icra memurları gönderdi. Interfax, federal icra dairesinin veri tabanına atıfta bulunarak, pazar günü itibariyle şirkete karşı başka bir icra takibi olmadığını söyledi.

Moskova, eleştirmenlerin Rus yetkililerin internet üzerinde daha sıkı kontrol uygulama girişimi olarak nitelendirdiği ve bireysel ve kurumsal özgürlüğü boğmakla tehdit ettiğini söyledikleri bir kampanyada bu yıl büyük teknoloji firmaları üzerindeki baskıyı artırdı.

Interfax, mesajlaşma uygulaması Telegram'ın da 15 milyon ruble para cezası ödediğini söyledi.

Telegram'dan yorum talebine hemen henüz bir cevap gelmedi.

Bu haber Reuters'tan Türkçe'ye çevirilmiştir. Haberin İngilizcesini okumak için lütfen tıklayınız.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *