"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2668 %0.02
36,9728 %-0.08
2.280.176 %-1.222
3.032,41 0,15
Ara
İşçi Haber Teknoloji İnstagram'da bir yenilik daha

İnstagram'da bir yenilik daha

İnstagram'ın kronolojik bir beslemeye sahip bir sürümü gelecek yıl piyasaya sürülecek.

İnstagram yetkilisinin çarşamba günü, çocukların çevrimiçi güvenliği konusunda sorgulandığı Kongre'ye ilk çıkışında yaptığı açıklamaya göre, İnstagram uygulamasının algoritmik olarak sıralanmış bir sürümden ziyade kronolojik bir beslemeye sahip bir sürümünü gelecek yıl piyasaya sürmeyi hedeflediğini söyledi.

İnstagram'da çalışan Adam Mosseri, yasa koyucular tarafından platformlarının algoritmalarına ve küratörlüğünü yaptıkları ve kullanıcılar için önerdikleri içeriğin etkisine daha fazla şeffaflık sağlamak için baskı yapan en son teknoloji yöneticisiydi.

2022'de değişecek

İnstagram ve ana şirketi Meta Platforms Inc (FB.O) , eski adıyla Facebook, hizmetlerinin genç kullanıcıların ruh sağlığı, beden imajı ve güvenliği üzerindeki potansiyel etkisi konusunda yoğun bir incelemeye tabi tutuldu. 

Bir Senato panelinden önce konuşan Mosseri, fotoğraf paylaşım uygulamasının kullanıcı tercihlerine göre bir beslemeyi kişiselleştiren kronolojik olarak sıralanmış bir besleme seçeneği üzerinde aylardır çalıştığını ve bunu, algoritmik sıralama kullanan hizmet için önemli bir değişiklikle 2022'nin başlarında başlatmayı planladığını söyledi.

Duruşmada milletvekilleri, Mosseri'yi, hedefli reklamcılık da dahil olmak üzere çocukların çevrimiçi güvenliği konusunda hangi yasal reformları destekleyeceği konusunda belirli cevaplar için zorladı. Senatör Richard Blumenthal açılış konuşmasında, özdenetim döneminin sona erdiğini söyledi.

Mosseri ifadesinde, gençlerin çevrimiçi ortamda güvende kalmasına yardımcı olacak en iyi uygulamaları belirlemek için bir endüstri kuruluşu oluşturulması çağrısında bulundu. Kurumun, yaşı doğrulama, yaşa uygun deneyimler tasarlama ve ebeveyn denetimleri oluşturma konusunda standartlar oluşturmak için sivil toplumdan, ebeveynlerden ve düzenleyicilerden girdi alması gerektiğini söyledi.

Mosseri, teknoloji şirketlerinin, kullanıcılar tarafından yayınlanan içerik üzerindeki sorumluluktan teknoloji platformları korumaları sunan önemli bir ABD internet yasasına atıfta bulunarak, Bölüm 230 korumalarının bir kısmını kazanmak için önerilen bu endüstri kuruluşu tarafından standartlara uymaları gerektiğini söyledi.

ÇOK KÜÇÜK ÇOK GEÇ

İnstagram, Eylül ayından bu yana, projeye karşı artan muhalefet nedeniyle uygulamanın çocuklar için bir sürümü için planlarını askıya aldı.

Duraklama, eski Facebook çalışanı Haugen tarafından sızdırılan dahili belgelerin, şirketin İnstagram'ın gençler üzerinde zararlı zihinsel sağlık etkileri olabileceğini bildiğini gösteren bir Wall Street Journal raporunun ardından geldi.

Duruşmada konuşan Mosseri, şirketin kamuya açık haberlerin dahili araştırmayı yanlış nitelendirdiğine dair önceki açıklamalarını yineledi. İnstagram'ın çocuklara yönelik bir versiyonunda duraklamayı kalıcı hale getirme taahhüdünde bulunmadı.

Ayrıca İnstagram'ın genç kullanıcıların güvenliğiyle ilgili salı günü yaptığı ürün duyurularını da övdü, ancak Senatör Marsha Blackburn güncellemeleri "çok az, çok geç" olarak nitelendirirken, Senatör Blumenthal, İnstagram'ın çocuk uygulamasını duraklatması da dahil olmak üzere değişikliklere "genel bir açıklama" olarak atıfta bulundu." 

Önemli bir adım

Duruşmadan sonra yaptığı bir telefon görüşmesinde Blackburn, İnstagram'ın bugün tamamen kronolojik bir haber akışı seçeneği sunduğunu görmek istediğini, Blumenthal ise bunun "detaylara bağlı olarak önemli bir adım" olabileceğini söyledi.

Senatör Blackburn ayrıca, İnstagram'ın varsayılan olarak 16 yaşından küçük kullanıcılar için yeni hesaplar yapmak için yaptığı değişikliklere rağmen, ekibinin 15 yaşındaki bir kişi için varsayılan olarak herkese açık olan sahte bir Instagram hesabı oluşturduğunu söyledi. Mosseri, bu yasal boşluğun sitenin web versiyonunda gözden kaçırıldığını ve düzeltileceğini söyledi.

İnstagram, diğer sosyal medya siteleri gibi, 13 yaşından küçük çocukların platforma katılmasına karşı kurallara sahip ancak bu yaşta kullanıcıları olduğunu bildiğini söyledi. Mosseri ifadesinde, kullanıcıların yaşa uygun bir deneyim yaşamaları için bireysel teknoloji platformları yerine telefon düzeyinde daha fazla yaş doğrulama teknolojisi çağrısında bulundu.

Bu haber Reuters'tan Türkçeye çevrilmiştir. İlgili haberin İngilizcesini okumak için tıklayınız.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *