Face ID, gözleri, burnu ve ağzı gördükten sonra yüzü tanımlar ve bu şekilde ekran kilidini açabilirsiniz. Ancak bakkala veya dışarıya çıkarken halka açık yerlerde maske taktığımızda, telefonumuzdaki yüz tanıma kilidini açmak can sıkıcı hale gelebilir. İşte bir maske takarken Face ID ile iPhone'unuzun kilidini açmak hakkında bilmeniz gerekenler.
iOS 13.5 yeni güncelleme getirmesiyle, parmak izi sensörü içermeyen ve iPhone'un kilit açma işleminde bazı değişiklikler yaptı. Cihazınızın kilidini biyometrik şekilde açıp yüzünüzü taratmak için 3 ila 5 saniye harcamak yerine, bir maske algılandığı anda iPhone'unuzun sizi şifre ekranına atmasını sağlayabilirsiniz.
Apple, bu değişikliği mobil işletim sisteminden yaptı çünkü Face ID, tüm yüzünüzü haritalamaktan elde edilen veri noktalarını kullanıyor. Ne yazık ki, bu teknoloji yeni maskeli hayatlarımıza uyum sağlamak için değiştirilemez.
iPhone'da Maske Algılama Nedir?
Güncellemeyle beraber getirilen yeni özellik yalnızca iPhone'unuz bir maske taktığınızı algıladığında geçerli olduğunu da unutmamak gerekir. Yukarı kaydırdığınızda yüzünüz görünüyorsa, iPhone'unuz yüzünüzü algılamaya çalışırken yine de birkaç saniye harcar.
Yüz Kimliği Maskesi Algılama özelliği küresel olarak kullanıma sunulmaktadır ve iOS 13.5'e güncelleme yaptığınızda otomatik olarak etkinleştirilecektir. Ayrıca bu özelliği devre dışı bırakmanın da bir yolu yoktur.
Maskeler Eski iOS Sürümleriyle Çalışır mı?
iOS 13.5'ten önce, bir maske takarak yukarı kaydırdığınızda, sizden şifreyi girmenizi istemeden önce 3 ila 5 saniye boyunca “Yüz Kimliği” tarama metnini görmeye devam ediyordunuz. Ancak maskeler eski iOS sürümüyle çalışması mümkün değildir.