"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
34,4851 %0.06
36,3717 %0.04
3.349.082 %2.172
2.958,29 0,79
Ara
İşçi Haber Teknoloji Japon’lardan yeşil enerji adına büyük adım

Japon’lardan yeşil enerji adına büyük adım

Japon’lar, tayfun enerjisinden yararlanabilen rüzgar türbini tasarlıyor

Hükümetler ve şirketler küresel olarak karbon emisyonlarını azaltmak için mümkün olduğunca fazla yenilenebilir enerji kapasitesi kurmak için acele ederken, genellikle güneş enerjisi santralleri veya rüzgar tirbünleri için uygun olmayan alanlarda, teknolojideki ilerlemelerle birlikte gelişmeye açılıyor.

Japonya'da Challenergy adlı bir start-up, siklonik koşullarda çalışan ve tipik olarak çoğu rüzgar tesisini kapatan ve onları potansiyel bir enerji kaynağına dönüştüren bir türbin tasarladı.

Genel olarak yenilenebilir kaynaklar küresel olarak en hızlı büyüyen elektrik üretim kaynağı iken, Japonya'da çoğu yeni yenilenebilir enerji kapasitesi güneş tarafından desteklenmektedir. Sadece son yıllarda hükümet rüzgarı, özellikle de açık deniz rüzgarını teşvik etmeye başladı.

Ancak Japonya'da yılda ortalama 26 tayfun ve tropik fırtına yaşanırken ve meteorologlar bunların iklim değişikliğiyle daha sık ve daha güçlü hale geldiğini söylerken, rüzgar enerjisinin gelişimine giden yol genellikle zorlu olarak görülüyor.

2011 Fukushima nükleer felaketinden üç yıl sonra Challenergy'yi kuran Atsushi Shimizu, "Hedeflerimizden biri tayfunları bir güce dönüştürmek" dedi.

“Tayfunların getirdiği muazzam enerjiyi kısmen kullanabilirsek, tayfunları sadece felaketler olarak değil, bir enerji kaynağı olarak da düşünebiliriz" dedi.

Geleneksel rüzgar türbinleri, teknolojik gelişmelerle büyüdükçe siklonik koşullarda daha savunmasız hale gelen dev pervane benzeri kanatlara sahiptir. Challenergy'nin "Magnus Dikey Eksenli Rüzgar Türbini", rüzgar yönüne yatay bir eksende dönen dik kare kanatlar için dev süpürme devirleriyle hendekli sivri uçlu bıçaklara sahiptir, bu da enerjiyi daha doğrudan yakalamaya yardımcı olur ve yapıyı daha sağlam hale getirir.

Ağustos ayında şirket, Filipinler'in Batanes kentinde 10 kilovatlık bir kulenin gösterisine başladı ve gelecekte bölgede daha istikrarlı elektrik kaynakları sağlamak için güneş enerjisi üretimi ve depolama pillerini birleştirmeyi hedefliyor.

Japonya gibi Filipinler, Çin ve Tayvan ile birlikte düzenli olarak bu ülkelerin geniş alanlarını harap eden tayfunlar yaşıyor.

Bu haber “www.reuters.com” referans alınmıştır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *