"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2779 %0.01
37,0060 %-0.01
2.308.576 %-0.46
3.017,21 -0,35
Ara
İşçi Haber Teknoloji Kapadokya’da yerli dron test uçuşunda yer altı tüneli bulundu

Kapadokya’da yerli dron test uçuşunda yer altı tüneli bulundu

Assuva Savunma Sanayi firmasınca üretilen yer altı arama tarama faaliyetinde kullanılacak dronun Kapadokya'daki test uçuşunda tünele rastlandı.

Nevşehir’in Göreme beldesinde düzenlenen etkinlikte, Assuva Savunma Sanayi AŞ’nin ürettiği “Proton Elic BNR Kop-50” adlı dronun test uçuşu gerçekleştirildi. Etkinlikte, firmanın diğer ürünleri de tanıtılırken, dronun yetenekleri hakkında bilgiler verildi.

Test uçuşunda dron, Peribacaları çevresinde başarıyla havalandı ve yer altı görüntüleme özelliği sayesinde yeni bir tünel keşfedildi. Assuva Savunma Sanayi AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Başbuğ, gazetecilere İstanbul’daki fabrikalarında üretimini gerçekleştirdikleri dronun seri üretimine geçileceğini duyurdu.

Başbuğ, tanıtımı yapılan dronun 1000 kilometre menzil kapasitesine sahip olduğunu belirtti ve şöyle konuştu: “Yerli ve milli imkanlarla ürettiğimiz bu dronun test aşamasındayız. Avanos ilçesinde inşaatı süren fabrikamızda seri üretime geçeceğiz ve bu üretim tamamen yerli ve millidir. Ayrıca, iki ila dört kişiyi taşıyan dronlar üreterek emniyet ve kolluk güçlerine tahsis edeceğiz. Cihazımız yer altındaki tünelleri, odaları, sığınakları, metal yapıların yerini, ormanlık alanlarda kaybolmuş kişileri veya terör unsurlarını tespit edebilecek. Yangın bombası atma özelliği de bulunan dronumuz tarım sulama, ölçüm ve kargo taşımacılığında da kullanılabilecek. Yerli ve milli ilk üretimimiz olan bu dron, yer altı arama tarama faaliyetlerinde dünya çapında bir ilk.”

Etkinliğe AK Parti Nevşehir Milletvekili Süleyman Özgün, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Feralan, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ve çeşitli ilçe ve belde belediye başkanları ile kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *