Facebook'un ana şirketi Meta Platforms, cuma günü yaptığı açıklamada, metaverse'de kullanıcı güvenliği ve cinsel tacizle ilgili endişelerin artması nedeniyle sanal gerçeklik sosyal platformlarını kullanan kişiler için kişisel alan sınırlarını korumak için bir araç başlattığını söyledi.
Yeni "kişisel sınır" aracı, kullanıcıların VR kulaklıkları aracılığıyla sürükleyici Horizon Worlds ve Horizon Venues uygulamalarına eriştiklerinde sanal avatarları ile diğerleri arasında yaklaşık 1,2 metrelik bir mesafe varmış gibi hissetmelerini sağlayacak.
Şirket bir blog gönderisinde, bu yeni varsayılan ayarın istenmeyen etkileşimlerden kaçınmayı kolaylaştıracağını söyledi. Değişiklik, Horizon Worlds de dahil olmak üzere VR platformlarının kullanıcılarının sanal el yordamıyla gezinme ve diğer kötü niyetli davranışlar hakkında alarm vermesiyle ortaya çıkıyor.
Tacize karşı önlem
Meta, mevcut "el taciz önlemleri" üzerine inşa edilen yeni aracın, bir avatarın ellerinin birinin kişisel alanını işgal etmesi durumunda kaybolacağını söyledi. Şu anda, insanların kendilerini tehdit altında hissettiklerinde avatarlarının etrafında bir balonu etkinleştirebilecekleri bir "Güvenli Bölge" özelliği de var.
Meta'nın Horizon Vivek Sharma başkan yardımcısı blogda, şirketin yeni kişisel sınırların "davranış normları" oluşturmaya yardımcı olacağına inandığını söyledi.
Geçtiğimiz günlerde bir metaverse kullanıcısı, sanal evrene katıldıktan bir dakika sonra sözlü ve uğradığını açıklamıştı. Konu hakkında konuşan Sharma, kişisel sınır özelliğinin varsayılan olarak açık olduğunu söyledi. Ancak yine de kişilerin el sıkışabileceğini sözlerine ekledi.
Sharma, "Bu önemli bir adım ve yapılacak daha çok iş var. İnsanların VR'de kendilerini rahat hissetmelerine yardımcı olacak yeni yolları test etmeye ve keşfetmeye devam edeceğiz" dedi. Sözlerine, ''Gelecekte Meta, insanların kişisel sınırlarının boyutunu değiştirmesine izin vermek gibi kontroller ekleme olasılığına da bakılacağını'' ekledi.
Şimdilik, şirket, kullanıcıların "başkalarının avatarlarına beşlik çakmak veya yumruk atmak için kollarını uzatmak" zorunda kalacağını belirtti.
Bu haber Reuters'den alınmıştır. İlgili haberin orijinalini okumak için tıklayınız.