"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2755 %0
37,0371 %0.05
2.303.749 %0.009
3.023,49 -0,15
Ara
İşçi Haber Teknoloji Microsoft, Ukrayna devlet kurumuna ait sistemlerde kötü amaçlı yazılım gözlemlediğini açıkladı

Microsoft, Ukrayna devlet kurumuna ait sistemlerde kötü amaçlı yazılım gözlemlediğini açıkladı

Microsoft, bazı Ukrayna devlet kurumlarının kötü amaçlı yazılım kurbanları arasında olduğunu açıkladı.

Microsoft Corp, cumartesi günkü bir blog yazısında, Ukrayna hükümetiyle yakın çalışan çeşitli Ukrayna devlet kurumları ve kuruluşlarına ait sistemlerde yıkıcı kötü amaçlı yazılımlar gözlemlediğini söyledi.

Microsoft, kötü amaçlı yazılımın kurbanları arasında kritik yürütme organı veya acil müdahale işlevleri sağlayan Ukrayna devlet kurumlarının bulunduğunu söyledi.

Ayrıca, web siteleri yakın zamanda tahrif edilen devlet kurumları da dahil olmak üzere, kamu ve özel sektör müşterileri için web sitelerini yöneten bir bilgi teknolojisi firması da etkilendi. Microsoft, dahil olan BT firmasını belirlemedi.

Microsoft ürün ve hizmetlerinde güvenlik açığı yok

Kötü amaçlı yazılımı ilk olarak perşembe günü tespit eden ABD'li yazılım devi, kötü amaçlı yazılım saldırılarının Microsoft ürün ve hizmetlerindeki herhangi bir güvenlik açığından yararlanmadığını söyledi.

Perşembe gecesi hükümet web sitelerine büyük bir siber saldırı oldu ve Ukraynalılar "korkup en kötüsünü beklemeleri" konusunda uyarıldı. Siber saldırı, bazı web sitelerini cuma sabahı erişilemez hale getirdi ve Ukrayna'yı soruşturma açmaya yönlendirdi.

Reuters cumartesi günü, Ukrayna'nın Belarus istihbaratıyla bağlantılı bir hacker grubunun bir siber saldırı düzenlediğinden şüphelendiğini ve üst düzey bir Ukraynalı güvenlik yetkilisine göre Rus istihbaratına bağlı bir grubun kullandığına benzer kötü amaçlı yazılım kullandığını bildirdi.

Fidye yazılımı kılığına giren kötü amaçlı yazılımın, saldırgan tarafından etkinleştirilirse virüslü bilgisayar sistemini çalışamaz hale getireceğini belirten Microsoft, şirketin hedefleri ve kurbanları belirlemek ve onlara yardım etmek için siber güvenlik topluluğuyla birlikte çalışmaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Bu haber Reuters'tan Türkçe'ye çevirilmiştir. Haberin İngilizcesini okumak için lütfen tıklayınız.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *