"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2948 %0.1
36,9901 %-0.05
2.259.480 %-1.917
2.998,46 -0,97
Ara
İşçi Haber Teknoloji Ödevlerini ChatGPT'ye yaptıranlar dikkat! Artık tespit edilebilecek

Ödevlerini ChatGPT'ye yaptıranlar dikkat! Artık tespit edilebilecek

Ödevlerini ChatGPT'ye yaptıranları üzecek haber geldi! Edinilen bilgilerde OpenAI'nın ödevini ChatGPT'ye yaptıranları anında tespit etmeyi sağlayacak bir filigran aracı geliştirdiği öğrenildi.

OpenAI tarafından alınan kararda ChatGPT'yi kötüye kullanımlardan uzak tutmak için, öğrencilerin ödevlerini yapay zaka araçlarına yaptırmasını tespit edebilecek bir filigran aracı üzerinde çalışma gerçekleştirdiği öğrenildi. 

AKADEMİK DÜRÜSTLÜKTE ÇÖKÜŞ YAŞANMIŞTI

Özellikle akademik çevreleri ve eğitim kurumlarını ilgilendiren bu haberde şirketin, ChatGPT ile üretilen metinleri tespit edebilen bir araç üzerinde çalıştığı bildirildi. 

Öte yandan, son yıllarda akademik dünyada öğrencilerin ödevlerini ve tezlerini yapay zaka araçlarına yazdırmaları büyük bir sorun haline gelmişti.  

KULLANIMA NE ZAMAN SUNULACAK?

Şirket tarafından yapılan açıklamada geliştirilmeye çalışılan aracın ümit verici olduğunu ancak önemli riskleri de beraberinde getirdiği bildirilerek OpenAl'ın söz konusu teknolojiyi kullanıma sunmada kararsız olduğu aktarıldı. 

Edinilen bilgilerde söz konusu risklerin, geliştirilen aracın kötü amaçlı kişiler tarafından kullanılması veya İngilizce olmayan dillerde hatalı sonuçlar verme ihtimali olarak açıklandığı öğrenildi. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *