"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Açık
19°
34,2647 %0.01
37,2587 %0.38
2.470.783 %-1.336
3.070,19 0,44
Ara
İşçi Haber Teknoloji Öğrenince şok olacaksınız: Bakın kredi kartındaki küçük çip ne işe yarıyormuş!

Öğrenince şok olacaksınız: Bakın kredi kartındaki küçük çip ne işe yarıyormuş!

Günlük yaşamımızda kredi ve banka kartlarının üzerindeki çipler, güvenli işlemlerin sağlanmasında kritik bir rol oynuyor. Ancak bu çiplerin ne işe yaradığını biliyor musunuz? İşte kredi kartlarındaki bu küçük ama önemli çiplerin ne işe yaradığına dair bilmeniz gerekenler...

Günümüzün finansal sisteminde kredi ve banka kartlarının üzerindeki çipler, kullanıcıların güvenliği için kritik bir rol oynuyor. Peki, bu çiplerin gerçek işlevi nedir ve nasıl çalışır? İşte çipli kart teknolojisinin detayları…

Çiplerin Temassız Ödeme Özelliğinden Fazlası Var!

Kredi kartlarındaki çipler, sadece temassız ödemeye imkan tanımakla kalmaz; aynı zamanda kartların güvenliğini artırmak için tasarlanmıştır. "EMV çip" olarak bilinen bu teknoloji, Europay, MasterCard ve Visa'nın baş harflerinden oluşur. İlk kez 1980'lerde Fransa'da kullanılan bu sistem, dolandırıcılık riskini azaltmak amacıyla geliştirildi ve günümüzde dünya genelinde yaygın olarak kullanılıyor.

Kredi borçluları dikkat! Kredi kartı yapılandırma süreci başlıyor...

Manyetik şeritli kartlar sabit bir bilgi depolarken, çipli kartlar her işlem için benzersiz bir şifreleme kodu üretiyor. Böylece kart bilgilerinin çalınması ve sahte işlemlerin gerçekleştirilmesini zorlaştırarak güvenliği önemli ölçüde artırıyor. Çipli kartlar, "chip-and-PIN" veya "chip-and-signature" işlemleri sırasında dinamik veriler oluşturarak dolandırıcılığa karşı etkili bir koruma sağlıyor.

Kredi kartı kullanımında yüzde 104 artış! Gıda ve akaryakıt harcamaları  tavan yaptı! - Son Dakika Ekonomi Haberleri | Cumhuriyet

Çiplerin bir diğer avantajı, bazı durumlarda internet bağlantısı olmayan yerlerde bile güvenli işlemlere olanak tanımasıdır. Zayıf ya da hiç bağlantı olmayan alanlarda bile işlemlerin gerçekleştirilmesine yardımcı olur. Dolayısıyla çipli kartlar, manyetik şeritli kartlardan daha güvenilirdir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *