"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2362 %0.05
37,0273 %0
2.307.940 %-0.253
3.023,34 1,04
Ara
İşçi Haber Teknoloji Tarihin en büyük veri sızıntısı gerçekleşti: Hesaplarınız çalınabilir!

Tarihin en büyük veri sızıntısı gerçekleşti: Hesaplarınız çalınabilir!

Endişelendiren haberde 9,9 milyardan fazla sızdırılmış şifre içeren devasa bir dosyanın hacker forumunda yayımlandığı ve bu bilgiler ile deneme yanılma yöntemi ile saldırganların hesaplara girebileceği bildirildi. Peki, saldırılara karşı ne tür önlemler alınabilir?

Günümüz sürecine kadar yaşanan en büyük siber güvenlik ihlali olarak anılan sızdırma faaliyeti, "ObamaCare" adlı bir kullanıcı tarafından "RockYou2024.txt" adında büyük bir dosyanın 4 Temmuz 2024 tarihinde hacker forumunda yayınlanması ile gerçekleşti. 

DENEME YANILMA YÖNTEMİ İLE HESAPLARA GİRİLEBİLİR

Uzmanlar tarafından yapılan açıklamada, saldırganların veritabanını kullanarak deneme yanılma yöntemi ile hesaplara girebileceğini bildirildi.

"ObamaCare" adlı kullanıcının, veritabanın son birkaç yıla ait çok çeşitli şifreleri içerdiğine yönelik açıklaması birçok kullanıcıda endişelere yol açtı.

Öte yandan, dosyada çok çeşitli şifrelerin yer alması; e-posta, bankacılık ve sosyal medya hesapları da dahil olmak üzere çok çeşitli çevrimiçi platformlarda kullanılan şifrelerin de ele geçirilebileceği yönünde tehdit olduşturduğunu göstermekte. 

NE TÜR ÖNLEMLER ALINABİLİR?

Haberin hızla yayılması sonrası birçok kullanıcı tarafından 'Güvenliğimi nasıl sağlayabilirim?' sorusu araştılırılmaya başlandı. 

En basit şekilde alabileceğiniz önlemler şöyle sıralanabilir; Parolalarınızı değiştirin, iki faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirin, hesaplarınızı kontrol edin, kişisel bilgilerinizi asla şüpheli görünen kişilerle paylaşmayın.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *