"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2661 %-0.04
37,0297 %0
2.321.014 %0.171
3.025,95 -0,07
Ara
İşçi Haber Teknoloji TEKNOFEST Helikopter Tasarım Yarışması'nda birincilik Çalıkuşu'nun oldu

TEKNOFEST Helikopter Tasarım Yarışması'nda birincilik Çalıkuşu'nun oldu

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen Helikopter Tasarım Yarışması'nda, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) öğrencilerinin "Çalıkuşu" adlı helikopter tasarımı Türkiye birincisi oldu.

Üniversiteden yapılan açıklamada, havacılık ve uzay mühendisliği ile makine mühendisliği bölümlerinden oluşan ECO-Dynamics takımının, birincilik elde ederek 100 bin liralık ödül kazandığı belirtildi.

Takım, yangın söndürme, kargo taşımacılığı ve arama-kurtarma operasyonlarında kullanılmak üzere tasarladıkları 13 kişilik kapasiteli helikopterle dikkat çekti. Helikopterin uzunluğu 13 metre olarak kaydedildi.

ECO-Dynamics takım kaptanı ve İEÜ Havacılık ve Uzay Mühendisliği öğrencisi Kutlu Akar, helikopterin bakım ve üretim süreçlerini kolaylaştıracağını ifade etti. Akar, tasarımlarının genel maksat helikopteri olduğunu ve örneğin yangın söndürme amacıyla kullanılması durumunda 1,420 litre kapasiteli bir su tankına sahip olacağını vurguladı. Ayrıca, helikopterin suyu 1 dakikadan kısa sürede doldurabileceğini ve arama-kurtarma faaliyetlerinde gelişmiş kamera teknolojisiyle fark yaratacağını belirtti. Helikopterin hızlı rol değişimi ve esnekliği ile de dikkat çektiğini ekleyen Akar, bakım maliyetlerinin düşük ve seri üretime uygun olduğunu da ifade etti.

İEÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Güneri Şahin, öğrencileri tebrik ederek bu başarıdan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *