"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2549 %0.1
37,1235 %0.27
2.302.683 %-1.64
3.016,66 0,81
Ara
İşçi Haber Teknoloji Teknoloji devlerinin piyasa değeri yarışı: Microsoft zirveyi geri aldı

Teknoloji devlerinin piyasa değeri yarışı: Microsoft zirveyi geri aldı

Nvidia, perşembe günü hisselerinin %3.5 değer kaybetmesiyle birlikte en değerli şirket unvanını yeniden Microsoft'a kaptırdı.

Yapay zeka çipi devi, salı günü toplam piyasa değerini 3.34 trilyon dolara çıkararak kısa süreliğine birinci sıraya yerleşmişti. Ancak, Nasdaq borsasında işlem gören Nvidia hisseleri perşembe günü değer kaybederek hisse başına 130.78 dolara geriledi. Bu düşüşle birlikte şirketin toplam piyasa değeri 3.22 trilyon dolara indi. Microsoft ise 3.3 trilyon dolarlık piyasa değerini koruyarak tekrar dünyanın en değerli şirketi oldu.

Nvidia'nın bu büyük yükselişinde, yapay zekaya güç veren çipler konusundaki hakimiyetinin önemli rol oynadığı belirtiliyor. Uzmanlar, bu çipleri "teknoloji sektöründeki yeni altın veya petrol" olarak tanımlıyor.

Nvidia, Microsoft ve Apple, dünyanın en değerli şirketi olmak için kıyasıya bir yarış içinde. Üç teknoloji devinin de toplam piyasa değeri 3 trilyon doların üzerinde ve bu yarışın önümüzdeki dönemde de kızışarak devam etmesi bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *