"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2549 %0.1
37,1235 %0.27
2.302.683 %-1.64
3.016,66 0,81
Ara
İşçi Haber Teknoloji Türk havacılık teknolojisinde dev adım: Dünyada söz sahibi olacak

Türk havacılık teknolojisinde dev adım: Dünyada söz sahibi olacak

TAAC Havacılık Teknolojileri, Farnborough Uluslararası Havacılık Fuarı 2024'te, Emerson’un Test ve Ölçüm İş Birimi ile önemli bir iş birliği protokolü imzaladı.

TUSAŞ ve Altınay Savunma Teknolojileri’nin bir iştiraki olan TAAC, bu anlaşma ile global çapta etkisini artırmayı amaçlıyor. TAAC, Milli Muharip Uçak KAAN ve Hürjet için geliştirdiği Demir Kuş test sistemleriyle biliniyor.

Şirket, FIA 24 Fuarı'nda Emerson ile yeni bir iş birliği anlaşmasına imza attı. İngiltere'de gerçekleştirilen fuar, havacılık, uzay ve savunma endüstrisindeki tüm paydaşları bir araya getirirken, TAAC için önemli bir adım oldu.

TAAC Havacılık Teknolojileri Genel Müdürü Enis Ata, imzalanan protokol hakkında şu açıklamayı yaptı: “Emerson’un Test ve Ölçüm İş Birimi ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği, KAAN ve Hürjet projeleri için geliştirdiğimiz Iron Bird (Demir Kuş) test sistemlerini global ölçekte tanıtacak. Bu, Türk mühendisliğinin sadece Türkiye’de değil, dünya genelinde adından söz ettirmesini sağlayacak.”

NI’ın Savunma ve Hükümet İş Birimi Başkan Yardımcısı Reggie Rector, anlaşmanın her iki şirket için de büyük katkı sağlayacağını belirtti: “TAAC ile olan iş birliği, karmaşık test sistemlerinde daha ileri projeler geliştirmemize olanak tanıyacak.”

TAAC, bu anlaşma ile test stratejilerinde gücünü artırırken, Emerson’un sanal test ve ölçüm sistemlerindeki yetkinlikleriyle desteklenecek. Emerson’un Teksas Austin merkezli çözümleri, veri toplama, analiz ve görselleştirme gibi alanlarda geniş bir kabiliyet sunuyor.

Enis Ata, iş birliği ile Türk mühendisliğinin global projelerdeki rolünün artacağını vurguladı: “Savunma ve havacılık alanında Türk mühendisliğinin imzasının daha fazla projede yer almasını sağlayacak. Emerson ekibine, ülkemizin genç ve dinamik insan kaynağına duydukları güven için teşekkür ediyorum.”

Geçtiğimiz aylarda Birleşik Arap Emirlikleri’nin en büyük savunma ve havacılık şirketi EDGE Group ile ilk yurtdışı sözleşmesini imzalayan TAAC, bu yeni anlaşma ile global etkisini daha da genişletmeyi sürdürüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *