"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2383 %0.06
37,0125 %-0.04
2.312.450 %-0.462
3.024,40 1,07
Ara
İşçi Haber Teknoloji Yeni Geliştirilen Yapay Zeka

Yeni Geliştirilen Yapay Zeka

Yeni geliştilen yapay zeka halkın kullanımına sunulamayacak kadar tehlikeli. Bir dönem Elon Musk’ın da desteğini almış olan bir grup araştırmacı, halkın kullanımına sunulamayacak kadar tehlikeli bir yapay zeka geliştirdiklerini açıkladı.

 

Yapay Zeka Tehdit mi? 


Yapay zekaların kendi ajandalarının olacağı, insanları tehlikeye atacağı fikri bilimkurguda kendine çok uzun zamandır yer bulan bir fikir. Yapay zekayı tehdit olarak gören pek çok kişi de var.

Bu defaki modern canavar hikayesi ise sanat eserlerinden tanıdığımız HAL 9000 ya da Ultron’un aksine gayet gerçek. San Francisco merkezli araştırma kuruluşu OpenAI, kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olarak çalışıyor. Ekip, yeni geliştirdikleri yapay zeka GPT-2’nin “fazla iyi” çalıştığını ve bu nedenle halka sunulmasının tehlikeli olacağını söylüyor. Yani bir nevi “Aman Tanrım! Bir canavar yarattık!” durumu.
GPT-2 adlı yapay zeka, kendisine verilen metinlerden yola çıkarak yeni metinler üretiyor. Bu metinler mükemmel değiller ancak ortalama bir konuşmada fark edilmeyecek kadar da başarılılar.

Yapay zeka o kadar iyi ki sahte haberler üretme, insanları taklit etme ve sosyal medyanın suistimali için kullanılabilme potansiyeline sahip. Bu nedenle de araştırmacılar, yapay zekanın sadece küçük bir kısmından oluşan ‘basitleştirilmiş’ versiyonunu halka sunacak.

Kaynak: sciencealert

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *