"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2661 %-0.04
37,0297 %0
2.321.014 %0.171
3.025,95 -0,07
Ara
İşçi Haber Teknoloji YouTube kullanıcılarını üzen haber: O özellik paralı olacak

YouTube kullanıcılarını üzen haber: O özellik paralı olacak

YouTube bir özelliğini daha ücretli hale getiriyor. YouTube Music artık arka planda oynatılamayacak.

YouTube, Music uygulamasıyla birlikte milyonlarca kullanıcıyı kendine çekmeyi başardı. Premium aboneliği kapsamında birçok özellik sunan uygulama, bir hizmetini daha ücretli hale getirmeye hazırlanıyor. Kanada’da test edilen ücretsiz arka planda dinleme deneyimi sona erdi.

YouTube Music yalnızca Premium üyelerine arka planda dinleme desteği verecek. Kanada’da test ettiği bu ücretsiz özelliği geri alıyor. 2021 yılından bu yana kullanıcılar, ekran veya YouTube Music kapalı olsa bile arka planda şarkı dinleyebiliyordu. Ancak 8 Temmuz’dan itibaren arka planda ücretsiz dinleme seçeneği sona erecek.

YouTube Music, e-posta yoluyla yaptığı bilgilendirmede, bu deneyimin başka ülkelere yayılmayacağını belirtti. Premium üyelerinin ekran veya uygulama kapalı olduğunda arka planda radyo/müzik dinlenebiliyor.

Premium abonesi olmayan kullanıcılar ise yalnızca uygulama açık olduğunda müzik ve çalma listelerini dinleyebilecek. Başka bir uygulamaya geçerlerse veya telefon ekranlarını kilitlerlerse oynatma duracak.

YouTube’un öneri algoritması da devamlı farklı müzikler çalmayacak. Çalma listesi önerileri ve Örnekler gibi özellikler ücretsiz olmaya devam edecek. Arka plan dinleme ve Apple CarPlay / Android Auto gibi entegrasyonlar için YouTube Music Premium veya YouTube Premium aboneliği zorunlu tutuluyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *