Yaklaşık olarak ayda 1 milyardan fazla içeriğin paylaşıldığı bilinen TikTok'ta güvenliği sağlamak için çok yönlü bir strateji oluşturmanın gerekliliğine  değinen Gelen, geçen yıl Türkiye'de yaklaşık 16,5 milyon içeriğin "topluluk kuralları"nı ihlal ettiği gerekçesiyle kaldırıldığını bildirdi. 

KALDIRILAN İÇERİK SAYISI DÜNYA ORTALAMASININ ÜZERİNDE

Söz konusu stratejiyi, hem kural ihlallerini otomatik tespit eden yapay zeka teknolojisi hem de 40 binden fazla kişiden oluşan manuel inceleme ekipleri ile yürüttüklerini aktaran Gelen, Türkiye'de kural ihlali yapan içeriklerin yüzde 98,9'unu proaktif olarak kaldırdıklarının altınıu çizdi.

Dünyanın yüzde 62'si sosyal medya kullanıyor: İşte Türkiye'deki durum Dünyanın yüzde 62'si sosyal medya kullanıyor: İşte Türkiye'deki durum

Bu konuda verilere değinen Gelen, kaldırılan içerik sayısının dünya ortalamasının üzerinde olduğunu vurguladı.

 Platformda yasakladıkları belli başlı eylemleri sıralayan Gelen, şu ifadelerde bulundu:

"TikTok'a yetkisiz erişim, hassas, gizli, ticari veya kişisel bilgi edinme girişimleri ve platformun güvenliğini, bütünlüğünü veya güvenilirliğini kötüye kullanma." 

"AİLE EŞLEŞMESİ" ÖZELLİĞİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Gelen, özellikle gençlerin korunmasına yönelik açıklamalarda bulunarak şu sözleri sarf etti: 

"18 yaş altındaki kullanıcılarımıza 60 dakikalık günlük TikTok kullanım süresi sunuyoruz. 13-18 yaş gençlere ait TikTok hesaplarının ebeveyn kontrolünde olmasını sağlayan 'Aile Eşlemesi' özelliğimizi yaygınlaştırmak için çalışıyoruz.

Bu özellik, ebeveynlerin güvenlik ayarlarını kişiselleştirmelerine, ekran sürelerini ayarlamalarına ve içeriklerini belirlemelerine imkan tanıyor."

Kaynak: EnSonHaber