"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2542 %-0.07
37,0898 %0.27
2.291.722 %0.509
3.012,94 0,67
Ara
İşçi Haber Tokat Tokat halkı maden arama çalışmalarına karşı ayakta

Tokat halkı maden arama çalışmalarına karşı ayakta

Tokat'ın merkeze bağlı Şehitler köyünde yaşayanlar, özel bir firmanın başlattığı maden arama çalışmalarını protesto etmek için kent merkezinde bir basın açıklaması yaptı.

Şehitler köyündeki değerli maden arama çalışmaları, köy halkının tepkisine yol açtı. Yaklaşık 350 kişi, Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak tepkilerini dile getirdi. Protestoya İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, siyasi parti temsilcileri, köy muhtarları ve bölge halkı katıldı.

Köylüler adına konuşan Halil Bakan, "Tokat ve çevresinde, toplam 937 adet 4'üncü grup maden arama ruhsatı bulunmaktadır. Tokat ilinin ve çevresinin yüzde 46'sı madene ruhsatlanmıştır. Endemik bitki barındıran ormanlarımızın yüzde 44'ü, bereketli tarım alanlarımızın ise yüzde 27'si maalesef madenlerle ruhsatlandırılmıştır. Tokat Şehitler köyünde yapılmak istenen maden arama girişimi de 'puzzle'ın sadece bir parçasıdır. Ancak hayata geçirilmek istenen yer Tokat'ın en stratejik noktalarından birisidir. Yaklaşık 30 köyün su havzasını etkileyecek maden, Tokat'ın en yoğun ormanlarını, en geniş yaylalarını tehdit etmektedir" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *