"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2520 %0.09
37,1247 %0.28
2.307.956 %-1.538
3.013,35 0,70
Ara
İşçi Haber Trabzon Uçakta korku dolu anlar: İniş takımları açılmadı, yolcular panik yaşadı

Uçakta korku dolu anlar: İniş takımları açılmadı, yolcular panik yaşadı

Trabzon-Bursa uçuşu sırasında büyük bir tehlike yaşandı. Uçak Yenişehir Havalimanı'na iniş yaparken iniş takımları açılmadı, bu da yolcular arasında ciddi bir panik yarattı.

Boeing 737 modeli yaşlı uçak, Trabzon'dan 10.55'te havalanarak 12.30'da Bursa'ya iniş yapmak üzere alçalmaya başladı. Ancak, teknik bir arıza nedeniyle iniş takımları açılmadı ve uçak pistin sadece 3 metre yakınına kadar alçaldı.

Pilot, pistten güçlükle ayrılarak uçağı İstanbul'a yönlendirdi. Sabiha Gökçen Havalimanı'na yönlenen uçak, burada da iniş takımları açılmayınca tekrar havalandı. İtfaiye ve ilk yardım ekiplerinin hazır bulunduğu piste acil durum kodu ile iniş denemesi yapıldı, fakat takımlar hala açılmadı ve uçak yeniden hızla havalandı.

Yolcular, iki iniş denemesinin ardından yürekleri ağzında beklerken, pistte çok sayıda ambulans gördüklerinde gövde üzerine iniş yapılacağına dair hazırlık yapıldığını anladılar. 13.17'de gerçekleşen başarılı ikinci inişte uçak, İstanbul Havalimanı'na tekerlekler açılarak indi.

Yolcular, hızla uçaktan tahliye edildi ve panik atak geçirdiklerini belirterek durumlarını aktardılar. Birçok yolcu ölüm tehlikesi atlattıklarını ifade ederek, Bursa'ya bir an önce gitmek istediklerini söyledi. Yolcular otobüslerle Bursa'ya gönderildi.

Mustafa Yavuz isimli bir yolcu, "Yenişehir'e yaklaştığımızda iniş takımlarının açılıp açılmadığını fark edemedik. Pilot ani bir şekilde motora gaz verdi ve bu durumun olağan olmadığını anladım. Uçak sarsıntısız bir şekilde buraya indi. Hepimize geçmiş olsun. Şu an yiyecek içecek bile verilmediği için biraz bekletiliyoruz. Korkudan elimiz ayağımız titriyor" dedi.

Bir diğer yolcu Yusuf Maz, "Bize bilgi verilmedi, görevli veya açıklama yok. Buraya getirildik ve bekliyoruz. Rezil olduk, yanımdakiler panik yaşadı ve ağladı. Şükür ki sonunda başarılı bir iniş gerçekleştirdik" şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *