Ziyarete açıldığı 2018 yılında üst koruma çatısı yapım çalışmaları nedeniyle bir kısmı ziyarete kapalı kalan Göbeklitepe, o dönemde yaklaşık 70 bin kişi tarafından ziyaret edildi. Ancak, 2019 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından "Göbeklitepe Yılı" ilan edilmesiyle bu rakam 412 bin 378'e yükseldi. Takip eden yıllarda ise pandemi etkisiyle 2020'de ziyaretçi sayısı düşse de, 2021 ve 2022 yıllarında 567 bin ve 850 bin ziyaretçi ile rekorlar kırıldı.
Göbeklitepe, 2024 yılında 709 bin 643 kişi tarafından ziyaret edildi ve bu başarı, bölgedeki turizmi olumlu yönde etkiledi. Müslüm Çoban, Turist Rehberleri Odaları Birliği Denetim Kurulu Üyesi olarak yaptığı açıklamada, 2024'ün turizm açısından çok verimli geçtiğini belirtti. 2023'teki deprem ve sel felaketleri gibi zorluklara rağmen, Göbeklitepe 2024’te önceki yıllara göre büyük bir yükselme gösterdi.
Dünya Neolitik Kongresi ile Artan İlgi
Özellikle Kasım 2024'te düzenlenen Dünya Neolitik Kongresi, yurt dışı ziyaretçi ilgisini artırdı. Yurt içinden ve yurt dışından gelen turistler, Göbeklitepe’yi görmek için büyük bir heyecanla bölgeye akın etti. Çoban, 2025'te bu ilgiyi daha da artırarak 1,5 milyon ziyaretçi hedefine ulaşmayı planladıklarını söyledi.
2025 için hedeflerini büyük koyan bölge yetkilileri, Göbeklitepe, Karahantepe ve Taştepeler Projesi’nin tanıtımının daha da güçlendirileceğini ifade etti. Dünya Neolitik Kongresi sonrası yurt dışı bağlantılarının artacağı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılacak tanıtımlarla, bölgeye daha fazla turist çekileceği öngörülüyor.
Adana'dan gelen ziyaretçilerden Hüseyin Özdemir, İstanbul ve Konya'dan gelen misafirleriyle Göbeklitepe'yi gezdi. Özdemir, Göbeklitepe'nin çok önemli bir yer olduğunu belirterek "12 bin yıl öncesine dayanan kalıntıları görmek, internet üzerinden ya da televizyondan anlamak mümkün değil. Buraya gelip bu atmosferi görmek lazım. Herkesin mutlaka gezip görmesi gereken bir yer" dedi.