Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Suriye’nin kuzeyinde yaşanan olaylarla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu.

İzmir’de korkutan orman yangını: Mahalleye sıçradı! TSK müdahale ediyor İzmir’de korkutan orman yangını: Mahalleye sıçradı! TSK müdahale ediyor

Özdağ açıklamasında, Suriye'nin kuzeyinde Türk ordusunun kontrolündeki bölgelerde başlayan olayların sebebinin Kayseri’de yaşanan olay olmadığını, olayların sebebinin Türkiye ve Esad arasında başlayan görüşme, ticaret ve buna Rusya'nın da destek vermesi olduğunu belirtti.

“BÖLGE HER TÜRLÜ PROVOKASYONA AÇIKTIR”

Olayların ardındaki asıl sebebin Türkiye’nin rejim ile yapmaya başladığı görüşmelerin önünü kesmek ve PYD devleti projesini devam ettirmek olduğunu vurgulayan Özdağ, “Bölge her türlü provokasyona açıktır.” İfadelerini kullanarak sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Bana gelen bilgilere göre güvenlik güçlerimiz Suriye’nin kuzeyinde Türkiye’ye saldıran çete bozuntularına gereken her türlü cevabı veriyor ve vermeye de devam edecektir. Ordumuz Suriye’nin kuzeyinde bir provokasyon ile karşı karşıya iken Türkiye’de sokaklarda Suriyeli sığınmacı sorununu öfke ve kin ile sözde çözmeye çalışmak ülkemize yapılan büyük bir kötülük olacaktır. Bugün Kayseri’de, Hatay’da, Kilis’te, Konya’da sokakta olan veya olmaya hazırlanan bütün vatansever yurttaşlarımıza sesleniyorum. Yaptığınız 13 milyon sığınmacı/kaçağın geri dönmesini sağlamayacak, aksine onları mağdur gösterecektir. Öte yandan hükümet olayların yatışmasını hızlandırmak amacı ile Okay çıkan ve çıkması muhtemel illerde saat 22.00-05.00 arasında sokağa çıkma yasağı ilan etmelidir.”

Editör: Elif Zülfigaroğlu