"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2527 %0.1
37,1214 %0.27
2.302.992 %-1.555
3.016,34 0,80
Ara
İşçi Haber Uşak Uşak’ta orman yangını: Müdahale sürüyor

Uşak’ta orman yangını: Müdahale sürüyor

Uşak Valisi Turan Ergün, Eşme ilçesinde iki farklı noktada çıkan yangınların herhangi bir yerleşim yerine tehdit oluşturmadığını ve köy ya da ev tahliyesi yapılmadığını açıkladı.

Yangınların meydana geldiği Davutlar ve Narıncalı köylerine giden Vali Ergün, Eşme Kaymakamı Mustafa Görmüş ve Denizli Orman Bölge Müdürü Ahmet Üçgül’den bilgi aldı. Yangın bölgesini gezen Ergün’e İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Kolcu da eşlik etti.

Ergün, Davutlar köyündeki yangın bölgesinde yaptığı açıklamada, yangın ihbarının 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ulaşmasının ardından ekiplerin hızlıca müdahale ettiğini söyledi. İlk hava müdahalesinin Uşak'ta konuşlu helikopter tarafından yapıldığını belirten Ergün, "Yangınlar, meşelik alanlarda örtü yangını olarak devam ediyor. Çevre illerde yangın olmaması avantajıyla gündüz 8 helikopter ve 4 uçakla, toplamda 12 hava aracı, 95 araç ve 271 personel yangınlara müdahale ediyor. Çevre illerden itfaiye ekipleri de destek veriyor," dedi.

Ergün, yangının kontrol altına alınması için yoğun bir çaba sarf edildiğini vurgulayarak, "Geçen haftaki yangına göre bizim için daha basit bir yangın diyebiliriz. Çünkü tepe yangını değil en azından. Yer ve örtü şeklinde devam ediyor. Şu anda tahliye ettiğimiz, boşalttığımız bir yerleşim yeri yok. Bizim için şu anda tehlike oluşturacak herhangi bir yerleşim yeri de söz konusu değil. Hep birlikte alanda takip ediyoruz. İnşallah en kısa zamanda kontrol altına alıp, söndürürüz. Rüzgarın akşam şiddetli esmesi aslında çok azalmış olan yangını tekrar alevlendirdi. Hep birlikte kontrol altına almak için uğraşıyoruz. İnşallah en kısa sürede bu haberi sizlerle paylaşırız." ifadelerini kullandı.

Eşme ilçesinde Narıncalı ve Davutlar köyleri yakınlarındaki meşelik alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale edilmiş, hava araçlarının çalışmaları havanın kararmasıyla durdurulmuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *